Tambet Tuisk lahkub teatrist NO99

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tambet Tuisk
Tambet Tuisk Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Näitleja Tambet Tuisk lahkub hooaja lõpus teatrist NO99. Tambet põhjendab lahkumist sooviga aeg maha võtta. Kuluaarides räägitakse aina kõvemini, et teater NO99 sellisel kujul, nagu me seda tunneme ja teame, kaob.

«Need on väga isiklikud põhjused, miks ma tahan teatrist NO99 ära minna,» ütles Tambet Tuisk «Ringvaates».

«Ma tahan seda tööd edasi teha ja ma arvan, et ma pean inimesena võtma ühe hetke enda jaoks. Praegu on seda kõige parem teha, asjad kõlksusid minu enda jaoks kokku.»

Tambet lükkab ümber väite nagu oleks NO99 ridades töötamine liiga raske. «Muidugi on see pingutav, sest me teeme igat lavastust nagu viimast.»

«Kui me lavastusega algust teeme, siis me ei tea, milliste probleemidega me peame silmitsi seisma. Mõned neist on olnud tekstipõhised, mis on olnud lihtsamad. Mõned aga sellised, kus me kõik koos ei tea kuhu me välja jõuame. Siiamaani oleme õnnelikult jõudnud vormunud lavastuse punkti.»

«Eks see on iga tööpuhul, sa pead teatava harmoonia saavutama. Ainult ühte asja tehes tulevad sul silmaklapid ette ja sul saab energia otsa.»

«Kui sa näed asju laiemalt, siis sul on võimalik kokku puutuda väga erinevate inimestega, väga erinevate oludega. Ma arvan, et seda mahukam sa hiljem kunstnikuna oled. Ma võtan endale selle aja, et vaadata, mis elu toob sellel hetkel kui ma ei mängi õhtuti etendusi ja ei tee hommikul proove.»

Tambet jääb  Teatrisse NO99 hooaja lõpuni. «Ega ma eriala maha ei pane. Ma lihtsalt vaatan, mis saab siis kui ma ei ole 24 tundi seotud ühe teatriga.»

Kuluaarides räägitakse aina kõvemini, et teater NO99 sellisel kujul, nagu me seda tunneme ja teame, kaob. Sosistatakse, et lisaks suvel Vanemuisega liitunud Andres Mäharile peavad plaane Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperi juhitavast teatrist lahkuda veel vähemalt kolm näitlejat. Põhjuseks väsimus, soov olla rohkem perega koos, aga ka raha ning isiksuste põrkumised, kirjutas Postimees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles