Pandre: igaüks saab endale Tanel Padari nii kõvaks kruttida kui tahab

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar & The Sun
Tanel Padar & The Sun Foto: Mihkel Uba

Viimase viie aasta jooksul kõige pikema loomingulise pausi teinud The Sun astub lavale selle nädala reedel Rock Café’s ja lubab teha seda nii vaikselt, et saalis võiks vabalt üksteisega sosistades suhelda.

Kuidas see võimalik on? Danel Pandre jagas Elu24’le selgitusi.

Pandre sõnul kuuleb Tanel Padarit ja bändi sel peol vaid läbi kõrvaklappide ning heli tugevust on kõigil võimalik ise valida. «See on vana mõte tegelikult, kuid minu andmetel pole sellist rokk-kontserti või üldse live’i varem tehtud. Põhimõtteliselt saab iga kuulaja ise endale Tanel Padari nii kõvaks kruttida kui tahab,» rääkis muusik.

«Kindlasti on see kogemus hoopis midagi muud, kui kuulata muusikat suurtest kastides ja mis põhiline, et keegi ei aja su kõrval mingit möla ning saad muusikaga vaid kahekesi olla.»

Samas toob see kuulajatele bändi justkui peo peale ja mõnes mõttes lasub muusikutel ka suurem vastutus, sest iga väike vääratus on kosta. «Vat ongi lahe, inimesed saavad kuulata ja mõtteid vahetada, kui hästi või halvasti keegi midagi teeb. Midagi teistmoodi me küll tegema ei hakka ja bänd ongi täpselt nii hea kui on,» leidis Pandre ja kinnitas, et The Sun’i jaoks selline kontsert tehnilise külje osas muudatusi kaasa ei too.

Kui just need 550 paari Soomest spetsiaalselt kohale toodavad kõrvaklapid välja arvata. Rohkem inimesi sellel õhtul klubis muusikat ei kuule.


«Me ise esineme muidu ka ju koguaeg klapid peas. Kui keegi midagi lava ees seletab ja ütled talle, et ma ei kuule sind, siis see pole mingi poosetamine ega ülbus, aga tegelikult ka ei kuule, kui sul klapid peas on.»

Mehe lubavad vaeva näha ka lavakujundusega, et lisaks häälele saab viimased nädalad USAs ringi vaadanud Tanel Padar publikule füüsiliselt palju lähemal olema kui muidu.

Õhtu esimene esineja, kelleks on Orelipoiss, ei saa olema klappidest. Samas lubas Pandre, et Jaan Pehki esinemine on tavapärasest teistmoodi, kuid mehed jätavad selle kuni viimase hetkeni üllatuseks.

Rock Café uksed avatakse külalistele kell 21.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles