Skandaal! Stig Rästa üheaastane tütar hakkas veganiks (8)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stig Rästa.
Stig Rästa. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Stig Rästa avaldas oma Anne&Stiili kolumnis, et on hiljuti pidanud oma tütrega söögilauas istudes ühe tõsise vestluse, mille tulemusena laps liha söömisest loobuda otsustas. 

Kommentaarium plahvatas pärast sissejuhatava lõigu lugemist suure pahameelega. «Selliselt tuleb laps ära võtta!» kirjutas anonüümne internetikasutaja. 

«Aasta ja 10 kuu vanune ei oska küsidagi nii keerukaid küsimusi - kas loomadel on hinged? Ta ei oska seda kotleti loomadega seostadagi. Puhas vegan-vanemate ajupesu lapsele,» kirjutas kasutaja eid_154095786f1b2b.

Oli ka neid, kes toetust avaldasid, või neid, kes öeldut naljaks pidasid ning teistele seletada üritades nalja tagamaid avasid.

 

when its monday morning and you overslept for 4 hours! #overslept #mondaymornings

A post shared by Stig Rästa (@stigrasta) on

Elustiiliblogija Jummeljuurikas ehk Anett, kasvatab koos elukaaslase Martiniga 3-aastast tütart Mayat. Paar ise toitub vegandieeti silmas pidades ning kõike seda, mida söövad vanemad pakutakse ka Mayale. Oma postituses «Kas mu laps on ikka vabatahtlikult vegan?» mõtiskleb ta ühiskonnas levinud veganlusekriitilise mõttelaadi üle ja toob välja huvitava paradoksi. 

«Minult on mitmeid kordi küsitud, kas Maya ise ei taha liha/muna/piima. Üldine arvamus on see, et ole ise vegan kui tahad, aga lapsele ei tohi veganlust peale suruda. Laps peab saama valida. Huvitav, kui paljud lapsed saavad alati valida, mida söövad? Kas emad käivad enne igat toidukorda ja snäkki lapse käest küsimas, mida ta süüa tahab? Iga kord kui lapse sooviks on «jäätist», «saia», «makaroni», laseme ikka lapsel endal valida?»

Oma blogis toob naine välja Briti toitumisnõustaja põhimõtted tervislikuks toitumiseks, mida lapsele söögi valimisel arvesse võtab. Tuues välja olulise tähelepaneku - kui vanemad usuvad, et üht-või teistpidi toitumine on tervisele kasulik, siis milline vanem sunniks toituma oma last vastupidiselt oma uskumustele. 

Loe täpsemalt, miks ja kuidas Stigi tütar veganiks hakata otsustas ajakirjast Anne&Stiil!

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles