Karm tõde laste kohta selgus 12 aastat hiljem

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karm tõde laste kohta selgus 12 aastat hiljem
Karm tõde laste kohta selgus 12 aastat hiljem Foto: SCANPIX

Venemaal Uuralides asuvas Kopeiskis andsid kaks perekonda sünnitushaigla kohtusse, kuna 12 aastat tagasi anti neile valed lapsed.

Tõde tuli päevavalgele pärast seda, kui ühe naise eksmees keeldus lastetoetust maksmast, kuna laps ei olevat üldse tema sarnane, edastab BBC.

DNA-testid näitasid, et laps ei olnud oma vanematega suguluses.

Politsei otsis üles tüdruku bioloogilised vanemad, kes said siis teada, et nemad on samuti teise pere last kasvatanud. Kumbki tüdrukutest ei soovi oma bioloogiliste vanemate juurde tagasi minna.

Kaks pere nõuavad nüüd kohtu kaudu kahjutasuks viis miljonit rubla (116 000 eurot).

Kuid laste vahetusse minemise juhtumit ei saa käsitleda kui kriminaalasja, sest sellest on liiga kaua aega möödas.

Julia Beljajeva lahutas selle aasta alguses ning tahtis eksabikaasalt saada alimente. Mehe arvates ei olnud ta nende tütre Irina isa.

Beljajeva läks asjaga kohtusse, kohtunik määras DNA-testid. Need testid paljastasid karmi tõe.

«DNA-testid näitasid, et ei mina ega mu eksabikaasa ei ole Irina bioloogilised vanemad. Kohtunik ei uskunud seda. Ta ütles, et sellised asjad juhtuvad vaid seriaalides ning ta ei osanud meile nõu anda,» meenutas Beljajeva.

Beljajeva läks meenutustes tagasi 1998. aasta detsembrisse, kui ta tütre ilmale tõi. Talle meenus, et temaga samal ajal sünnitas veel üks naine. Siis mõistis ta, et tema ja selle naise laps said valed nimesildid.

Beljajeva läks DNA-testide tulemusega prokuratuuri. Uurijad hakkasid otsima teist ema ja ta leiti samuti Kopeiskist.

«Selle pere tütar Anja oli minu ja mu eksabikaasa moodi blondide juustega. Meie Irina oli aga tumedate juuste ja tumedama nahaga ning nägi välja nagu teise pere ema ja isa. Mees selles peres on tadžikk,» jätkas Beljajeva.

Mõlemad naised tunnistasid, et nad oma seniste lastega harjunud ning neil oleks raske teises peres üles kasvanud last nüüd omaks võtta.

«Teine perekond on moslemid. Seega kasvas mu bioloogiline tütar üles islami keskel. Neil on täielikult erinevad traditsioonid ja harjumused. See muudab suhtlemise natuke keeruliseks,» tõdes venelanna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles