Amishite kogukonda raputab habemelõikuse skandaal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amishid
Amishid Foto: SCANPIX

USAs Ohio osariigis amishite klannis tekkis skandaal, kui amishite hulka kuuluvad mehed tungisid rivaalideks peetavate koju ning lõikasid juukseid ja habemeid.

Holmes County šerifi Timothy Zimmerly sõnul oli ohvrite seas noorim 13-aastane tüdruk ja vanim 74-aastane mees, edastab Daily Mail.

74-aastase Myron Milleri abikaasa Arlene Milleri sõnul tõmbasid ründajad ta mehe voodist välja, viisid hoovi ning lõikasid mehel habeme maha.

Lisaks meeste habemetele lõigati naistel juukseid ära. Pikkadest juustest jäi ilma ka 13-aastane tüdruk.

Tavaliselt amishid politseiga tegemist ei tee, kuid Millerite sõnul ei saanud nad seekord asja lihtsalt sinnapaika jätta.

Politsei arreteeris juhtunuga seoses neli meest. Politsei otsis tõendusmaterjali veoautost ja hobukaarikust, mida ründajad sihtkohta jõudmiseks kasutasid.

Amishite traditsioonide kohaselt on abielumeestel habe. 74-aastaselt mehelt habeme lõikamist peetakse äärmiselt alandavaks ja solvavaks teoks. Amishite naised ei lõika juukseid, kuna see minevat piibli õpetustega vastuollu.

Juhtumiga seoses arreteeritutele esitati süüdistus ebaseaduslikus vangistamises ning sissmurdmises.

Arvatakse, et rünnaku põhjustas usufanatism.

Rünnakud korraldanud olid amishite põhiklannist lahku löönud. Selle grupi mehed olid oma habemed ja juuksed maha ajanud, väitega, et nii nad on jumala silmis puhtamad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles