Vaata, millise nimega inimesed saavad suurema tõenäosusega lotovõidu (3)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bingo loto pilet.
Bingo loto pilet. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi loteriivõit jääb paljude mängijate jaoks vaid kaugeks unistuseks, siis on ometigi statistika abil näha, et lotovõitjate vahel on seosed olemas, kaasaarvatud nende nimed.

Jackpot.com on kogunud Suurbritannia riikliku loto kohta andmeid alates ajast, mil see 1995. aastal alustas, ning on võitjate vahel leidnud mitmeid seoses, vahendas ok.co.uk.

Viis kõige populaarsemat nime, kes on lotoga võitjaks tulnud, on: Derek, David, Alex, John ja Karen.

Statistika ütleb ka, et kui sa elad Northamptonshire'i või Yorkshire'i piirkonnas, siis on sinu võiduvõimalused veel suuremad.

Iga maakond on koduks olnud 11 võitjale, samas kui Merseyside'i piirkonnad on kümme võitu, Lõuna-Walesis kaheksa ning Suur-Manchesteris seitse võitjat.

Powerball loto piletid
Powerball loto piletid Foto: ANDREW KELLY/Reuters/Scanpix

Statistika kohaselt mängib ka mängija töökoht võitmisel rolli. Ehitajad, puusepad ja mehaanikud võidavad kõige enam.

Kuigi mehed võidavad statistika järgi rohkem kui naised, siis on naised need, kes võidavad suuremaid rahasummasid. Naised võidavad keskmiselt 20.14 miljonit naela, samas kui mehed «vaid» 18.23 miljonit.

Eesti Loto.
Eesti Loto. Foto: Marko Saarm / Sakala

See kõik on vaid statistika ning seosed on juhuslikud. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles