40 aastat õnnetus abielus olnud naine ei saanud kohtult luba lahutuseks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tini ja Hugh Owens.
Tini ja Hugh Owens. Foto: PA / PA Wire/Scanpix

Briti naine Tini Owens pöördus kohtu poole, et lahutada oma 40 aastat kestnud abielu, mis on naise sõnul täiesti lagunenud ning armastuseta. Kohus peab naise toodud põhjuseid aga tühisteks ning ei andnud lahutuseks luba. 

Tini Owens (68) pöördus kohtu poole, et lahutada oma 40-aasta pikkune abielu abikaasa Hugh Owensist (80). Põhjuseks see, et abielust on otsa saanud armastus ning see on täielikult lagunenud. Lisades, et mees käitub tema meelest täiesti mõistmatult, vahendab Metro

Hugh eitab naise väiteid ning keeldub endapoolse nõusoleku andmisest, öeldes, et kui naine tunneb, et abielust on kadunud armastus saab selle põhjuseks olla vaid kõrvalsuhe, või on tal lihtsalt igav hakanud.

Tini on kohtu otsusest abielu lahutuseks mitte luba anda täiesti murtud. Ta ei saa saavutada abikaasast sõltumatut finantsilist iseseisvust ega eluga edasi liikuda. Ülemkohtu esindaja sõnas aga, et kõik toimus seadusekohaselt ning kohus ei saa lihtsalt seadust muuta, nõusudes, et mitmed inimesed peavad kohtu otsust ebaõiglaseks.  

Kaks aastat tagasi sisse antud lahutusnõue leiti kohtu poolt alusetutel põhjustel püstitatuks ning proua Owensi süüdistused olid kohtuniku  meelest «hädised ja liialdatud».

Kohtunik Lord Wilson on andnud lootust, et naisel on võimalik nõuda lahutust aastal 2020, kui paar on elanud üksteisest lahus üle viie aasta. Katse abielu lahutada on tagasi lükatud nüüdseks juba kahel korral, sest kohus leiab, et «õnnetu olemine» pole piisav põhjus abielu lõpetamiseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles