Veidrast kohast leiti noore David Bowie plaadifirma poolt ärapõlatud esimene demo

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Bowie
David Bowie Foto: SCANPIX

Noore David Bowie esimene stuudiosalvestis leiti vanast leivakorvist, vahendab Guardian

Ikooniline David Bowie oli enne oma uskumatut menu ja Ziggy Stardusti hiilgeaegu suurte ambitsioonidega kõhetu 16-aastane noormees. Ta tegi selle demo ajal, kui ta veel isegi ei olnud oma muusikalises stiilis ja eelistustes kindel.

1963. aastast pärit demolindil laulab noor Bowie. Toona oli ta alles The Konradsi saksofonist, kes lihtsalt laulis selle pala bändile linti. Plaadifirma Decca põlgas selle pala ära kunstiliste erimeelsuste tõttu. Peagi lahkus ka Bowie ise bändist.

Lindi leidiski oma pööningult The Konradsi trummar David Hadfield. «Davidil ei olnud tollal vähimatki soovi lauljaks hakata. Ta unistas toona hoopis maailmaklassi saksofonistiks saamisest,» rääkis Hadfield.

Trummar panigi haruldase leiu oksionile, mis toimub septembris. See võib talle enampakkumisel sisse tuua umbes 10 000 naela. Ilmselgelt iga fänni ja kollektsionääri unistus oleks leida selline aare. Vaata fotot haruldasest lindist SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles