Reedel taevasse tõusev punane verekuu ennustab peatset maailmalõppu (2)

Erika Renel
, Elu24 toimetaja-reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
punane verekuu
punane verekuu Foto: Claudio Divizia / PantherMedia / Claudio Divizia

Ühes kuuvarjutuse ja punase verekuuga saabub sel reedel suur inimkonda hävitav katastroof, ennustavad maailmalõpukuulutajad, vahendab Mirror.

Vaid mõne päeva pärast saabub maailmalõpp, usuvad mitmed, sest siis tõuseb taevasse verekarva kuu, mida ümbritseb oranž kuma. Uskujad on veendunud, et kuu ennustab mingi traagilise sündmuse lahvatamist just sel reedel.

Reedene kuuvarjutus kestab 43 minutit. Kuuvarjutuse ajal näeb ka verekuud (Blood Moon). Selle fenomeni puhul saab Kuu veripunase värvuse Maa atmosfääri äärtelt tungiva päikesevalguse tõttu. 

Verekuu teooria on pärit piiblist, kus öeldakse, et kui päike kaob pimedusse ja kuu verre, siis saabub maailma lõpp. Loomulikult ei ole tegu teadlaste heakskiidetud ennustusega. Verepunane toon kuu ümber ongi lihtsalt maa atmosfääri peegeldus, seesama värviefekt tekib ka päikseloojangul.

Kuigi müüt on ammu murtud, on sotsiaalmeedia eriti Youtube täis pahaendelisi maailmalõpuvideosid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles