Jaak Kilmi: leidsin Jaani näol lolli, kes asja üles võtaks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parima eesti filmi, mängulise dokumentaali «Disko ja tuumasõda», üks autoreid Jaak Kilmi auhinnaõitega.
Parima eesti filmi, mängulise dokumentaali «Disko ja tuumasõda», üks autoreid Jaak Kilmi auhinnaõitega. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Alates tänasest jookseb kinos Sõprus Jaan Tootseni dokumentaalfilm «Uus Maailm».  Produtsent ja  kaas-stsenarist Jaak Kilmi ütleb Kinolehes «La Strada», et ta leidis Tootseni näol lolli, kes asja üles võtaks.

Tallinnas Uue Maailma linnaosas tegutseb grupp noori. Nad võtsid enda missiooniks võidelda puhtama ja autovabama elukeskkonna eest. Film «Uus Maailm» jälgib ühe idealistliku liikumise sündi ja elu ja valu viie aasta jooksul.

Kinoleht «La Strada» (Okt. 2011) küsimusele on's tegu filmitegijate elutööga, vastavad asjaosalised:

Jaak Kilmi: «Leidsin Jaani näol lolli, kes asja üles võtaks. Ta istus ööd ja päevad seltsimajas ja muudkui filmis. Võttis 250 tundi materjali.»

Jaan Tootsen: «Viie aasta jooksul pole olnud ühtegi hommikut, mil ma poleks tõustes sellele filmile mõelnud».

«Puhas armastusfilm - draama, mitte dokumentaal,» näib olevat valdav arvamus filmi kohta eilse esilinastuse after party publiku hulgas kinos Sõprus. Alates tänasest saab seda puhast armastust Sõpruse püsiprogrammis näha, kõrvuti Uus Saksa Kino filmidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles