EBay keeldus müümast mehe hinge

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees tahtis eBays hinge müüa
Mees tahtis eBays hinge müüa Foto: AFP / Scanpix

Oksjonikeskkond eBay keeldus müümast oma elust tüdinenud mehe hinge.

24-aastane Dante Knoxx pani eBaysse kasutatud asjade alla kuulutuse, et müüb oma hinge alghinnaga 25 000 naela (435 000 krooni), kirjutab metro.co.uk.

EBay aga võttis kuulutuse maha,  kuna see läks vastuollu firmas kehtestatud reeglitega.

«Ei saa müüa midagi sellist, mis ei ole füüsiline. Sellesse kategooriasse mahuvad vaimud, kummitused ja ka hinged,» selgitati mehele.

Kuulutuses seisis: «Kunstiülikooli lõpetanu soovib müüa oma hinge, kuna ta kodukohas Dosertis ei ole talle sobivat loomingulist tööd».

Knoxxi sõnul käis tema pakkumist vaatamas 200 inimest ja on pettunud, et mitte keegi neist ei tahtnud tema hinge endale.

«Sain hulga e-kirju, milles küsiti, kas mu pakkumine on tõsine. Kirjutasid ka mõned usklikud, kes soovitasid mul sellest loobuda,» meenutas mees.

Hingemüügiga koos käisid ka mitmed klauslid  nagu, et ta peab hinge uuele omanikule hinge seisukorra kohta teada andma,  uus omanik peab saama osa tema pärandusest ning istutama kolm puud aastas.

Kõige ebatavalisemaks klausliks oli, et soovi korral peab Knoxx saama oma hinge 100 000 000 naela eest tagasi osta.

Mees jätkas, et seal, kus ta elab, on võimalik saada ainult nüri kontoritööd.

«Olen väga loominguline ja kontoritöö lihtsalt tapaks mu,» selgitas Knoxx.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles