Raivo Rätte naaber: see on üks väga kurb lugu, oleme siin kõik šokis (10)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõmmar aka Raivo Rätte.
Kõmmar aka Raivo Rätte. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kosmikute basskitarristi Raivo Rätte ehk Kõmmari ootamatu surm tuli suure šokina paljudele, ent seda eriti mehe lähedastele sõpradele ja tuttavatele. Elu24 võttis ühendust muusiku naabriga Soomest, kel jätkus mehe jaoks vaid häid sõnu.

«Raivo oli supersüdamlik ja hea mees, kasvatas siin üksinda oma 17-aastast tütart,» räägib Elu24-le mehe naaber Soomest (isik on toimetusele teada-toim). «Parimad inimesed maailmas, hoolitses oma haige ema eest ka. Kindlasti ei olnud ta vägivaldne.»

Naaber, kellega Elu24 ühendust võttis, tundis Raivot lausa viisteist aastat. «Eks me siin Soomes hoiame kokku – kui mina hommikuti tööle läksin ja tema tuli, alati vahetasime paar sõna. Meie lapsed mängisid pisikestena koos. Kuigi külla just tihti ei jõudnud, olime kogu aeg üksteise jaoks olemas,» tunnistas mehe lähedane tuttav.

«Eriti kahju on tema tütrest siin, meeletult soe ja tore tüdruk. Väikestest lastest samuti. See on üks väga kurb lugu, meie oleme siin kõik šokis.» 

Üleeile öösel sai häirekeskus teate lähedastevahelisest tülist Nõmmel Kivi tänaval. Kivi tänaval asuva kinnistu ühisomanikud olid Raivo Rätte ja tema endine abikaasa Palmi.

Sündmuskohale jõudnud politseinikud leidsid sündmuspaigalt avariilise sõiduauto Audi A6, katkise aia ning selle juurest 48-aastase raskelt viga saanud mehe, kelleks osututus Raivo Rätte. Mees toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse, kus tema elu kahjuks päästa ei õnnestunud.

Politseinikud pidasid 27-aastase noormehe pärast haiglas käimist kahtlustatavana kinni. Väidetavalt on tegemist Rätte eksabikaasa uue partneriga. «Teame hetkel nii palju, et poolte vahel oli tüli ning see ei leidnud aset esimest korda. Kaks päeva varem külastas noorsoopolitseinik sama perekonda ning suhtles naise ja lastega,» ütles Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre.

Tänaseks päevaks on 27-aastane kahtlusalune vabastatud. Põhja ringkonnaprokuratuur taotles mehe vahistamist, kuid kohus täna seda taotlust ei rahuldanud, leides, et see pole põhjendatud.

1970. aastal sündinud Raivo Rätte ehk Kõmmari oli Kosmikute basskitarrist alates bändi moodustamisest 1999. aastal. Raivo Rätte suri 18. juulil ning ta oli 48-aastane.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles