Video: kas sellel 2500 aasta vanusel kujul on tõesti näha sülearvuti kasutamist?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis videost.
Kuvatõmmis videost. Foto: thirdphaseofmoon/ Youtube

Internetis levib videoklipp Getty muuseumist, mis võiks ajalooraamatud ümber kirjutada, sest ühel igivanal kujul on näha sülearvuti sarnase asjanduse kasutamist.

Videos on näha, kuidas muuseumis ringi uitav mees ühel hetkel midagi ebatavalist märkab. Kui ta aga kujule lähemale jõuab, saab ta aru, et on avastanud miskit eriskummalist, sest lapse käes olev asjandus meenutab vägagi meile tuttavat sülearvutit, ent 2500 aasta vanuses maailmapildis näib see kohatu.

Video teinud mehed pakuvad, et see võib tõepoolest olla sülearvuti, kus isegi USB ja laadimiskoht on olemas.

Nad postitasid kurioosse video Youtube'i keskkonda mõni päev tagasi ning sellel on juba rohkelt vaatamisi. Samuti tekitab see klipp inimestes segadust ja imestust.

«Väga huvitav - te võisite siin midagi erakordset avastada,» kommenteeris üks videot näinud inimene.

«Te olete geeniused,» lisas veel teinegi.

Ent mitte kõik inimesed ei ole asjas veendunud, väites, et tegemist võib olla lihtsalt sigaretihoidja, raamatu või isegi ehtekarbiga.

J. Paul Getty muuseum hõlmab endas kreeka, rooma ja etruski kunst alates neoliitikumist kuni hilise antiikajani. Muusumis on ka uhke antiik kollektsioon, mis pärineb juba kuuendast aastatuhandest eKr.

Vaata ka videot ning otsusta, mida arvad asjast sina:


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles