11 lõbusat fakti, mida sa pead filmi «Mamma mia!» järje kohta teadma (1)

Dagmar Lamp
, Sõbranna.ee ja teemaveebide osakonna juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MAMMA MIA! Meryl Streep
MAMMA MIA! Meryl Streep Foto: Rights Managed / UNIVERSAL PICTURES Copyright: 2 / Scanpix

Kohe-kohe hakkab sul taas kummitama lugu «Dancing Queen» ja me lubame, et sa ei saa seda peast välja. Juba homme esilinastub spetsiaalsel «Sõbrannaga kinno» eriüritusel legendaarse filmi teine osa.

Seda, kuidas osa saada toredast kinoüritusest, loe lähemalt siit. Aga selleks, et filmiks täiesti valmis olla, oleme kokku kogunud mõned lõbusad faktid legendaarse linateose kohta.

1. Donna rolli kaaluti nii Michelle Pfeifferit ja Olivia Newton-Johni, kuid lõpuks napsas selle endale Meryl Streep.

2. Cherile pakuti alguses Tanya rolli, kuid ta pidi sellest loobuma kontserdituuri tõttu. Siiski astub Cher filmis üles, mängides Streepi kehastatud tegelase ema.

3. Pierce Brosnanil polnud aimugi, millise filmiga ta end seob. Ta võttis pakkumise vastu vaid seetõttu, et Meryl Streep oli oma jah-sõna ütelnud.

4. «Mamma mia!» esimene film on üks kõige enam teeninud linateos, tuues tegijatele piletiraha sisse rohkem kui 610 miljonit dollarit.

5. Ka Donny Osmondile pakuti Sami rolli, kuid selle võttis vastu Brosnan.

6. Nirvana kasutas oma albumikaantel sama fonti, mida kasutasid filmitegijad filmi pealkirjas.

7. Kõik näitlejad laulavad filmis ise.

8. Paljud öösel aset leidvad stseenid filmiti tegelikult päeval ning alles hiljem lisati efektid, nagu oleks tegemist pimeda ajaga.

9. Tegemist on väga huvitava filmiga - see põhineb 70ndate Rootsi bändi ABBA muusikal, pealkiri on itaaliakeelne, selles mängivad inglise keelt rääkivad näitlejad ja teine osa filmiti Kreekas.

10. Meryl Streep filmis oma teise osa stseenid vaid nädalaga!

11. Cher mängib Meryl Streepi tegelase ema, kuid on tegelikult Streepist vaid kolm aastat vanem.

Juba 18. juulil avaneb võimalus tulla «Sõbrannaga kinno»! «Sõbrannaga kinno» on kuum üritustesari, kuhu on oodatud kõik, kes väärtustavad head meelelahutust ja veelgi paremat seltskonda. Õhtu pakub põnevust ja hea filmielamus on garanteeritud. Vaata lähemalt: https://www.apollokino.ee/special/sobrannagakinno

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles