Sajad eestlased kogunevad tantrafestivalile: kes soovib, võib kohapeal seksida ka

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuvatõmmis videost.
Kuvatõmmis videost. Foto: High on Life - Tantra Festival in Estonia/ Youtube

17.–22.juulil toimub Tallinna lähedal asuvas puhkekeskuses tantrafestival High of Life, mis pakub võimalust end tantra kaudu taasavastada. Elu24 tegi intervjuu festivali peakorraldaja Karolin Tsarskiga ning uuris, mida täpsemalt kõnealune üritus enesest kujutab ning kui palju on sel pistmist seksiga. 

Sel aastal juba kolmandat korda toimuv festival keskendub tänavu tantristlike suhete ja seksuaalsuse õpetamisele, teadmisi annavad edasi õpetajaid, kes pole varem Eestis käinud, ent ka tantrasõpradele juba tuttavad näod. 

Mis on tantrafestivali eesmärk ning kuidas tutvustate tantrat inimestele, kes kuulevad sellest esimest korda?

Tantrafestivali eesmärk ongi tantrat tutvustada. Tantra iseenesest on väga iidne teadus, mille eesmärk on inimese enese areng, et ta kogeks elus rohkem. Kogeks elu sügavamalt, kaunimalt, ilusamalt. Kogeks sealhulgas ka sügavamalt armastust ja intiimsust.

Seksuaalne ja suhete pool tantras on tegelikult väga-väga väike osa õpetustest, aga selle aasta festivalil on põhirõhk selliste tantristlike suhete ja seksuaalsuse õpetamisel. Seal inimesed saavadki sügavama kontakti oma seksuaalsuse või iseendaga, mis jällegi võimaldab ka suhet sügavamale viia. 

Kui ka partnerit ei ole, siis saab iseendaga üksinda tööd teha. Naised saavad näiteks rohkem kontakti oma naiseliku energiaga ja tunda end rohkem naisena ja mehed siis vastupidi meheliku energiaga. 

Kas osaleda saavad ainult paarid või tohib üksinda ka tulla? 

Saab osaleda nii paarina kui ka üksinda. Kindlasti on ka väga palju üksinda tulijaid. Võivad tulla nii mehed kui naised, see tasakaal pole enamikus töötubades oluline. Kui näiteks mingis töötoas on paarisharjutused, siis võib kohapealt lihtsalt leida endale sobiva kaaslase. Võib tulla ka sõbrannaga ja teha mingeid harjutusi kaasa. 

Võib ka lihtsalt üksinda uudistama ja vaatama tulla. Vaadata, kas leiad kellegi, kellega sobib teha koos harjutusi või mitte. 

Kui palju on tänavusel festivalil juba osalejaid?

Me oleme ise pannud maksimumi – 250, et hoida seda festivali väiksena, et inimestel tekiks perekonna või kommuuni tunnetus, et koosolemine ei läheks liiga suureks.

Ma päris täpset arvu ei julge öelda, aga arvan, et paarsada kohta on kindlasti müüdud. Võib-olla väike hulk, umbes paarkümmend piletit on veel saadaval.

Kas festivalil on kindel riietus või ollakse üldse alasti?

Täiesti sobib see, mis inimesele endale mugav tundub. Ei ole absoluutselt mingit ettekirjutatud riietust. Sündmused on tihti telkides. Tule nii, kuidas endal hea ja vaba olla. 

Mis on tänavuse tantrafestivali kõige suurem tõmbenumber?

Tänavu tulevad sellised maailmaõpetajad, kes ei ole varem siin käinud. Kindlasti tuleb palju rõõmsaid taaskohtumisi, see tähendab, et on ka õpetajaid, kes on varem käinud ja kes alati tahavad siia tagasi tulla. Nemad on need, keda eesti publik alati tagasi ootab.

Me pakume kohapeal ka muusikat, kontserte ja tantsu. Loome mõnusa ja sooja olemise, mis annab võimaluse ennast arendada, saada endaga kontakti või viia oma suhe sügavamale tasandile. Kui pole suhet, siis pole võimalik iseendaga tegeleda.

Põhimõtteliselt ringleb see seksuaalsuse ümber. Kas seal seksitakse ka? 

Töötubades grupina kindlasti mitte. Kui keegi leiab endale partneri või tuleb oma partneriga, siis oma telgis või toas, kui on soovi, see keelatud kindlasti ei ole. See on igaühe isiklik valik, kas ta soovib seal seksida või mitte.

Samas seksuaalenergia äratamise, orgasmide sügavama kogenemise kohta saab palju õpetusi, aga on ka lihtsalt nõuandeid suhete teemadel ja ka iseenda isikliku arengu tarvis. Neid õpetusi on nii meestele kui naistele, nii koos kui eraldi.

Päris kõik ei ole ka seksuaalenergia, aga see osa on seal kindlasti sees, et sellega sügavam kontakt saada, et võimekus oleks olemas. Tantras ei tähenda seks või seksuaalsus ainult suguelundite hõõrumist. Seal üritatakse asja õppida ja kogeda laiemalt, võimsamalt ja sügavamalt.

Aasta intrigeerivam ja põnevust tekitavam tantrafestival High on Life toimub sel aastal 17.–22.juulil. Loe rohkem selle kohta SIIT!

Vaata ka videost, mis on toimunud eelmistel tantrafestivalidel:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles