Kolumbus Kris ja Apelsin lubavad raju mürglit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Apelsin saates «Täna õhtul»
Ansambel Apelsin saates «Täna õhtul» Foto: ERR

Reedel, 16. septembril astuvad Rock Cafes lavale kaks saurust - Kolumbus Kris ja Apelsin. Mõlemale grupile on tegemist hooaja esimese ülesastumisega juhtivas kontsertklubis.

Ansambli Kolumbus Kris basskitarrist Jaanus Raudkats lausus, et Rock Cafes on alati meeldiv esineda. «Tegemist ei ole ju mingi pubimänguga ja Rock Cafes võid kindel olla, et publik on tulnud muusika mitte millegi kolmanda pärast,» lausus Raudkats. «Kolumbus Kris esitab läbilõike oma paremikust ja loodame jala tatsuma saada kõigil kohaletulnutel.»

Kolumbus Kris alustas tegutsemist 1987 aaastal. Esimene suurem ülesastumine leidis aset sama aasta Tartu muusikapäevadel. Tänasel päeval kuuluvad bändi Aivar Oja (kitarr), Urmas Vare (vokaal), Jaanus Raudkats (bass) ja Andres Oja (trummid). Kolumbus Kris on ilmutanud 5 täispikka albumit ja ühe kogumikalbumi «Eesti Rocki Annaalid Kolumbus Kris 87-94». Neist viimane ilmus 2008. aastal.

Ansambel Apelsin alustas 1974. aasta mais. Nimeidee pärineb Tõnu Aarelt – miks mitte Apelsin – hea, mahlane, rõõmsameelne, meeldib nii vanadele kui noortele ja saadaval ainult pidupäeviti (toona olid meie maal sellised ajad).

Esimesse koosseisu kuulusid Tõnu Aare, Ants Nuut, Harry Kõrvits ja Jaan Arder. Pärast Tõnu Aare naasmist sõjaväest Siberis 1975.a. lisandusid veel Gunnar Kriik, Ivo Linna ja Mati Nuude. 20. juubeli puhul üllitati Apelsini esimene kokkuvõtlik CD – Apelsin XX. Üldse on ansamblil ilmunud 4 LP-d, 4 CD-d ning Eesti Kullafondi kolmik-CD. Küllaltki suure osa muusikast, mis Apelsinile populaarsust on toonud, moodustab omalooming (T. Aare, G. Kriik). Tähtis koht on ka naljal nii muusikas kui tekstis. Laulutekstide autoriteks on enamalt jaolt Ott Arder, Henno Käo ja Priit Aimla. Ansambli muusikaline moto – igaühele midagi (ehk polkast rokini) – peab paika tänaseni, ansambel võib üles astuda nii elektrilisi kui akustilisi pille kasutades. Aeg ei peatu. Ka Apelsin veereb ja ta veereb veel!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles