Vaata «Troonide mängu» kahe esimese osa sisututvustust!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Troonide mäng. Karakter: Catelyn Stark, näitleja: Michelle Fairley.
Troonide mäng. Karakter: Catelyn Stark, näitleja: Michelle Fairley. Foto: Fox Life

1. osa:
Sari räägib kuningatest, kuningannadest, rüütlitest, vabameestest, õilsatest ja valelikest, kes tegutsevad väljamõeldud maailmas ja ajas ühe suure eesmärgi, Seitsme Kuningriigi raudse trooni nimel.

Öise vahtkonna jooksik tabatakse Talitundru lähistelt, sellele järgneb karm õigusemõistmine Lord Eddard «Ned» Starki käe läbi ning süveneb mure Müürist põhja pool kummitavate ohtude pärast. Koju jõudes kuuleb Ned oma abikaasalt, Catelynilt, et tema mentor Jon Arryn on  Kuningalinnas hinge heitnud. Kuningas Robert on teel põhja, et pakkuda Nedile vabaks jäänud Kuninga Käe ametit.
Samal ajal teiselpool Kitsast Merd, Pentoses, peab Viserys Targaryen plaani võita tagasi oma troon, selleks peab ta looma liidu metsikute Dothraki sõdalastega, sundides oma õe Daenery abielluma Dothraki pealiku, Khal Drogoga. Robert saabub Talitundrusse koos oma abikaasa, kuninganna Cerse ja teiste Lannisteridega: kuninganna kaksikvenna Jaime, kääbusvenna Tyrioni ja Cersei 12-aastase troonipärijast poja Joffreyga. Ned ei suuda oma vanale sõbrale Robertile «ei» öelda ning valmistub Talitundrust lahkuma, et asuda Kuninga Käe positsioonile, kuid Starkide poja Braniga juhutub midagi, mis lükkab Nedi lahkumise edasi.

2. osas:
Brani saatus on lahtine. Ned lahkub Talitundrust, võttes kaasa tütred Sansa ja Arya, samas kui tema naine Catelyn jääb Brani eest hoolitsema. Nedi sohipoeg Jon Snow asub teele põhja suunas, et liituda Öise vahtkonnaga. Tyrion otsustab mitte liituda lõunasse minevate sugulastega ja liitub Jon Snowga teekonnal Müürile. Ning Viserys peab plaani, kuidas võita tagasi troon, samas kui tema õde, Daenerys, pühendub oma uue abikaasa meelejärgi olemisele.

Troonide mängu kaks esimest osa on eetris täna, 8. septembril kell 21:00!
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles