Taani arst ravis anorektikuid alastifotode ja seksimänguasjadega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani arst ravis anorektikuid alastifotode ja seksimänguasjadega
Taani arst ravis anorektikuid alastifotode ja seksimänguasjadega Foto: SCANPIX

Taanis süüdistatakse anorektikuid ravivat arsti naispatsientide seksuaalses ärakasutamises.

50-aastast arstile esitati süüdistus, mille kohaselt tegi ta naistest alastifotosid ja sundis ühte patsienti kasutama seksimänguasju, kirjutab The Copenhagen Post.

Kopenhaageni Rigshospitaletis töötanud arst tunnistas fotode tegemist, kuid kinnitas, et need olid osa tema alternatiivraviprogrammist.

«Anorektikutel on raske omaks võtta, kuidas nad alasti välja näevad. Pildistasin ka patsientide suguelundeid, et nad võtaksid enda keha omaks,» selgitas arst kohtus.

Arst tunnistas, et ta läks oma ravimeetoditega liiga kaugele, kui ta käskis patsienti dildot kasutada. Kuid samas ta kinnitas, et ta tegi seda patsiendi ravi silmas pidades.

Kohtus oli tunnistusmaterjalina üle 600 foto, mille politsei avastas selle arsti arvutist. Arst väitis esialgu, et need jõudsid tema arvutisse viiruse tõttu.

Arsti sõnul soovis üks ta kohtusse kaevanud naispatsient vaid tähelepanu.

Kohtus kuulati üle kolm patsienti, kelle sõnul oli arst neilt nõudnud sellise kummalise ravi jätkamist.

«Tahtsin anoreksiast vabaneda ja selle tõttu olin valmis kõigeks,» lausus üks selle arsti endine naispatsient kohtus.

Prokurör nõuab arstile kahe aasta pikkust vanglakaristust. Kohus langetab karistuse suhtes otsuse 9. septembril.

Anoreksia (teaduslik nimetus neurogeenne isutus, ladina keeles anorexia nervosa) on psüühikahäire, mille tunnuseks on teadlik ja tahtlik kehakaalu alandamine alla tervisliku piiri.

Kaalu kaotus või madalal püsimine saavutatakse teatud toitude vältimise, oksendamise, kõhulahtisuse esilekutsumise ja ülemäärase treeninguga.

Anoreksiale iseloomulik on kehataju häire, mille tõttu haigel on hirm paksuks minemise ees ning ta seab oma kehakaalule ranged piirid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles