Antarktikas sõitis ristluslaev madalikule

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Antarktika poolsaare juures sattus eile merehätta ristluslaev Ushuaia, mis pärast madalikulesõitu hakkas vett sisse ja kütust välja lekkima.

122 reisija ja meeskonnaliikmega alus seisab praegu kaitstud Wilhelmina väinas Isla Bravante lähedal, mõnesaja kilomeetri kaugusel argentiinlastele kuuluvast Marambio baasist, vahendasid AFP ja Reuters. Laeva uppumisohtu praegu ei ole.

Argentina mereväe andmetel on teine samas kandis viibiv ristluslaev Atlantic Dream võtnud suuna õnnetuspaigale. Tšiili on samuti pakkunud abi päästelaevade ja -lennukite näol. Piirkonnas viibib ka üks National Geographicu ühingu alus.

Senistel andmetel keegi siiski vigastada pole saanud ning merehädas laeva kapteni teatel tungib vett alusesse minimaalselt.

Antarpply Expeditionsi nime kandva kompanii opereeritav Ushuaia alustas teed lõunamandrile eelmise nädala lõpul samanimelisest Tulemaa sadamast.

Antarktika kruiisid on viimastel aastatel muutunud üha populaarsemaks ning turistid on valmis maksma tuhandeid dollareid, et näha kõrgeid jäämägesid, hülgeid, vaalu ja pingviine.

Eelmisel aastal üks ristluslaev uppus pärast kokkupõrget jääga ning siis päästeti jäise surma käest rohkem kui 150 inimest.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles