Informatsioon Muammar Gaddafi poja surma kohta on vastuoluline

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Khamis Gaddafi (keskel)
Khamis Gaddafi (keskel) Foto: SCANPIX

Liibüa diktaatori Muammar Gaddafi poja Khamis Gaddafi surma kohta käiv informatsioon on väga vastuoluline.

Uudisteagentuuri Reuters andmetel sai 28-aastane Khamis Tripoli lähedal lahingus raskelt haavata. Ta toimetati haiglasse, kus ta väidetavalt suri.

Reutersi allikaks on keegi Tripolis mässajate eesotsas olev kolonel Al-Mahdi Al-Haragia. Koloneli sõnul sai ta Gaddafi poja surma kohta informatsiooni oma üksustelt. Al-Haragia andmetel maeti Khamis ta surmapaiga lähedale.

Uudisteagentuuri AFP väitel aga hukkus Khamis siis, kui mässajad hävitasid tähtsaid isikuid vedanud soomusmasinaid. Soomusmasinad hävitati ja neis olnud surid põletushaavade kätte. Põlenud surnukehi oli raske kindlaks teha. Ellu jäänud ja arreteeritud sõdurite sõnul olid nad Khamisi ihukaitsjad.

AFP allikaks oli mässajate justiitsminister Mohammed al-Allagy, kelle sõnul ei saavat ta seda informatsiooni täielikult kinnitada.

Khamis Gaddafi surma kohta täiesti kindlad andmed puuduvad. Tegemist oli juba kolmanda korraga, mil Liibüa kodusõja ajal Khamis surnuks kuulutatakse. Märtsis liikus informatsioon, et diktaatori poeg hukkus hävituslennuki õnnetuses.  Augusti alguses teatasid mässjada ta tapmisest. Pärast mõlemat surnuks kuulutamist esines Khamis Liibüa televisioonis.

Khamis Gaddafi juhitud üksus hukkas nädal tagasi Tripolis  kümneid vange.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles