Lõuna-Koreas tekitas skandaali stjuardessikandidaatide rinnakontroll

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Koreas tekitas skandaali stjuardessikandidaatide rinnakontroll
Lõuna-Koreas tekitas skandaali stjuardessikandidaatide rinnakontroll Foto: SCANPIX

Lõuna-Koreas lahvatas skandaal selle ümber, et lennufirma lasi kontrollida, kas stjuardessikandidaatidel on silikoonrinnad.

Garuda Indonesia lennufirmat süüdistatakse rindade käperdada laskmises, kirjutab AFP.

Konkursil osalenud korealannadel tuli võtta end aluspükste väele, sest lennufirma lasi arstidel kontrollida ega kandidaatidel ei ole tätoveeringuid või silikoonist kunstrindu.

«Arstlikku läbivaatust oli vaja, kuna implantaadid võivad lennukis õhurõhu muutudes plahvatada,» lausus lennufirma esindaja uudisteagentuurile Yonhap.

Esindaja lisas, et ka tätoveering on lennukite meeskonnaliikmetel keelatud. Ta tõi näiteks, et sama protseduur korraldatakse ka Jaapanis ja Austraalias stjuardessideks pürgijatele.

Garuda Indonesia Seouli esindus selgitas, et kandidaatidel lubati rinnahoidja selga jätta ning rindade kontroll oli kerge patsutamine rinna ülaosale.

Lennufirma teatel ei kaevanud mitte ükski kandidaat, et neid  oleks mingil viisil alandatud või ahistatud.

Ka olevat uute töötajate kontroll igasuguste lisaasjade suhtes rutiin.

Juhtum vihastas naisõiguslasi, kelle sõnul oli tegemist naiste alandamisega. Indoneesia on moslemiriik, kus on maailmas enim islami usku inimesi.

«Me ei ole kunagi varem kuulnud sellistest läbivaatustest, veel vähem neid teinud,» sõnas Lõuna-Korea lennufirma Korean Air esindaja.

Esindaja lisas, et selline läbivaatus on väga ebaharilik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles