Tulnukad hävitavad inimkonna Linnutee säilimise eesmärgil?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulnukad hävitavad inimkonna Linnutee säilimise eesmärgil?
Tulnukad hävitavad inimkonna Linnutee säilimise eesmärgil? Foto: SCANPIX

Juba pikka aega on teadlased ja muu rahvas arutanud UFOde ning tulnukate invasiooni teemal.

USA kosmoseagentuur NASA koostöös Pennsylvania ülikooliga pakkus välja mitu tulnukatega kohtumise stsenaariumit, edastab discovery.com.

Esitati küsimus, et miks peaks tulnukad üldse Maad ründama ja vallutama.

Oletatakse, et tulnukate rünnaku eesmärk ei ole inimkonna tapmine loodusressursside nimel,  vaid neil on laiem missioon.

Arvatakse, et tulnukad tahavad inimkonna minema pühkida selleks, et säiliks Linnutee.

See, et inimkond saastab pidevalt oma keskkonda ja käib ressurssidega hoolimatult ümber, olevat tulnukate jaoks märk, et see tsivilisatsioon hävitab niigi ennast ning sellele on lihtne lõpp teha.

Tulnukad võivad arvata, et kui inimkond ei tule oma koduplaneediga toime, siis miks nad peaksid tulema ka mujal toime.

Kui Maa elanikest saaksid tõelised kosmoserändurid, siis kas nad suhtuvad galaktika ülejäänud paikadesse nagu oma koduplaneeti. Ehk just mitte kõige suurema respektiga.

Tulnukad võivad olla agressiivsed nagu hiljuti hoiatas teadlane Stephen Hawking. Selle tõttu ei peaks Maa elanikud enda kohta liiga palju informatsiooni kosmosesse saata.

Teadlased arutlesid veel mitmete võimalike tulnukatega seotud stsenaariumide üle. Arvesse võeti nii positiivseid kui neutraalseid aspekte.

Üks positiivne stsenaarium oli see, et heatahtlikud tulnukad võtavad Maa elanikud oma tiiva alla ning aitavad tehnoloogiliselt edasi, et inimestest saaks ka kosmoserändurid, kes on kosmilise keskkonna suhtes hoolivad.

Samuti võidakse inimkond sel juhul kaasata mingisse ühendusse, mille eesmärk on enda ühine kaitsmine sõjarditest tulnukate eest.

Neutraalseks variandiks on see, et tulnukad on «liiga» arenenud ning selle tõttu ei suudeta omavahel suhelda.

Uurijad rõhutasid, et need tulnukastsenaariumid on koostatud inimkonna vaatevinklist lähtudes. Samas ei pruugi inimkond mõista, kas tulnukate eesmärgid Maa suhtes võivad olla positiivsed, negatiivsed või neutraalsed.

Linnutee on meie galaktika, suuruselt teine galaktika Kohalikus Galaktikarühmas. Linnutee läbimõõt on 100 000 valgusaastat ja ta koosneb 200–400 miljardist tähest.

Linnutee galaktika tuum on must auk. Linnutee galaktika on spiraalne hiidgalaktika.

Päike paikneb Linnutee galaktika tasandi läheduses, ühe spiraalharu sisemisel serval, 34 000 valgusaasta kaugusel galaktika tuumast.

Päike tiirleb koos oma planeetidega ümber galaktika keskme kiirusega 250 kilomeetrit sekundis.

Päike teeb galaktikas ühe täistiiru 200 miljoni aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles