ELU24 VILJANDIS! Kontserdi ootuses sattusime Eestit vapustanud traagilise sündmuse tunnistajaks

Erika Renel
, Elu24 toimetaja-reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel toimus üle Eesti mitu põnevat festivali. Elu24 käis laupäeval Viljandis Notafe festil Eesti Laulult tuule tiibadesse saanud electropop-duo Vajé vingel kontserdil. Kogemata sattusime aga ka Viljandi järveäärse tragöödia tunnistajateks.

Saabusime kuumalainega päikeselisse Viljandisse. Uudistasime kohe üle noorte meeliskoha Romaan, mille hoovis mängis keegi Isley Brothersi unustamatut suvehitti «Summer Breeze». Live pidigi toimuma sealsamas Koidu seltsimajas. Vajéle on kodulinnas Viljandis esinemine väga oluline. Ka nende viimane hitt kannab nime «Home» («Kodu»).

Otsustasime võtta kaunist suvepäevast viimast ning minna enne kontserti õue piknikule. Ööbisime Just Rest automaathostelis, mille aknast paistis sillerdavalt kutsuv Viljandi järv. Maagiline veekogu, mille kaadriga algab ka Vajé viimane video. Kirusin end mõttes, et olin kiiruga ujumisriided koos pressikaardiga maha unustanud. Kutsusime siis sõbrad sinna järve äärde ja õhtu tõotas tulla mõnusalt sume.

Äkki pandi aga rannal muusika kinni ja kostis kile sireenide huilgamine. Saabusid päästeamet, politsei ja kiirabi. Rannas valitses aga esmalt suur segadus. Lähemal olnud inimesed seletasid, et keegi hüppas tornist õnnetult vette ja enam pinnale ei tulnud

Kartsime, et tegu oli joobes noortega. Ja ehmatasime end kohe kaineks, sest ega meiegi piknik ilma väikse veinita kulgenud. Kõige rohkem piinas teadmatus. Arutasime, kui kiiresti sarjades inimkeha pinnale ujub ja miks tuukreid ei tule. Viljandi järve põhi on väga mudane ja seetõttu oli nähtavus kalda äärest ka väga sogane.

Vaatamata kurvale vahejuhtumile läksime ikkagi peole. Ja ei kahetse, sest energia, mille sealt saime, oli vapustav. Vajé setist võtsid seekord osa ka Tiiu ja Okym, Svjata Vatra frontman Ruslan Trochynskyi ja räppar KKPalmy ehk Kaspar Kolk. FunTIME Showservice muutis lihtsa tudengiklubi vägevaks kontserdikohaks. Tantsisime kella kaheni välja. 

Kontsert oli ühtlasi Notafe festi lõppakordiks. Notafe oli nädal aega kestev festival, mil sadakond inimest koondus ühisest kirepunktist lähtuvalt juulikuisesse Viljandisse. Festivalil toimuv kätkes endas nii verbaalset kui ka kehalist dialoogi, vastavalt sellele nii mõttelist kui ka tegevuslikku uudishimu, jagatud aega ja ruumi.

Festivali tänavuses programmis olid veel mitmed õpitoad ja etendused, modereeritud vestlused, diskussioonid nii õpetajate kui ka esinejatega. Vajé kutid Hans Noormets ja Stefan Airapetjan on varasematel aastatel ka ise selle festivali korraldamisel kaasa löönud.

Vaata live`i melu galeriist ja piilu Instagramist, kes oli Vajé kontserdi kõige ägedam fänn:

THANK YOU VILJANDI! ❤️ Next stop: 20.07 @sunsetclubestonia

A post shared by V A J É (@vaje) on

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles