Tallinnas näeb Islandi disaini

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi lipp.
Islandi lipp. Foto: Erakogu

Disainifestivali “Disainiöö” eelüritusena on Eesti tarbekunsti- ja disainimuuseumis (ETDM) võimalik tutvuda Islandi kaasaegse disainiga.

Korraldajate teatel toob eelüritusena septembris toimuvale kuuendale disainifestivalile ja Euroopa Innovatsioonifestivalile “IF...” Eesti disainerite liit koostöös Islandi disainikeskuse ja ETDM-ga huvilistele tutvumiseks väljapaistvaimad näited islandi disainerite loomingust.

Näitus “Islandi kaasaegne disain – mööbel, tootedisain ja arhitektuur” avati esmakordselt Reykjavíki kunstimuuseumis 2009. aastal.

“Nii noored ja lootustandvad kui juba tuntud disainerid on toonud viimaste aastatega Islandi disainikeskkonda uue hingamise, mida iseloomustab tundlikkus, uudishimulikkus ja optimism,” selgitas näituse kuraator Elísabet V. Ingvarsdóttir. “Disainerite valik peegeldab kaasaegse Islandi disaini iseloomulikke jooni nii läbi visuaalse teostuse kui mõtteviisi. Näituse eesmärk on suunata tähelepanu hea disaini väärtusele ja leidlikkusele kui olulisele tuleviku-ressursile ühiskonnas.”

Näitus jääb avatuks kuni 4. septembrini.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles