103-aastane nunn lahkub üle 84 aasta esmakordselt kloostrist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
103-aastane nunn lahkub üle 84 aasta esmakordselt kloostrist
103-aastane nunn lahkub üle 84 aasta esmakordselt kloostrist Foto: SCANPIX

Hispaanias Madridi lähedases kloostris elav 103-aastane nunn lahkub üle 84 aasta esmakordselt kloostrist, et minna paavstiga kohtuma.

Õde Teresita astus Buenafuente del Sistali kloostrisse kui ta oli 19-aastane, edastab The Telegraph.

Naise kloostrisse astumise päev on seotud praeguse paavstiga. 16. aprillil 1927. aastal sündis Saksamaal nüüdne paavst Benedictus XVI.

Õde Teresita ei ole alates 1927. aastast kloostrist kaugemal väljas käinud. Nunnad, kaasa arvatud õde Teresita, lahkusid lühiajaliselt kloostrist 1936. – 1939. aasta Hispaania kodusõja ajal.

Selle nädala reedel suundub nunn aga Madridi, et kohtuda seal katoliku noorte suurüritusel World Youth Day paavstiga.

Õde Teresita elust on kirjutatud ka raamatus «Mida teeb tüdruk nagu sina sellises kohas?» Selle autor Jesus Garcia arutleb kümne naise nunnaelu üle.

«Kes suudab veeta 84 aastat kloostris ja olla samas õnnelik? Õnne saab tunda siis, kui järgida oma südant,» kirjutas autor.

Madridis sellel nädalal toimuval katoliku noorte üritusel osaleb miljoneid palverändureid. Ürituse tipp on selle nädala pühapäeval, kui Madridi lähedasel lennuväljal toimub vabaõhumissa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles