Viru Folk oli taas rahvarohke

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru Folk 2011
Viru Folk 2011 Foto: zoomfoto.ee

Eile õhtul pandi Pantokraatori ja Jaan Söödi kontserdiga pealaval Käsmus punkt neljandat aastat toimunud ning tänavu maagilisele ja müstilisele autorimuusikale keskendunud rahvamuusikafestivalile Viru Folk.


Heitlikust, tuulisest ja kohati vihmasest ilmast hoolimata kogunes rahvarohkeimatel kontsertidel lava ette sama palju publikut kui varasematelgi aastatel. Korraldajate hinnangul jäi ka kogu festivali külastajate arv umbkaudu eelmise aasta 12 000 inimese tasemele, kuigi täpsemad arvud alles selguvad.

Ootuspäraselt oli festivali vaieldamatult suurimaks publikumagnetiks Ukraina folkrokkansambel Haydamaki , mille kontsert aastatagusel Viru Folgil äikese tõttu vaid paari loo pikkuseks jäi. Tänavu ukrainlased end ilmal segada ei lasknud ja jätkasid sealt, kus aasta tagasi laul pooleli jäi.

Lavaesise tõid publikut tihedalt täis ka Valgevene pärimusmuusikat metal’iga segav Litvin­troll ning kodumaised Metsatöll, Svjata Vatra, Zetod ja Blacky.

Peale muusikaliste elamustepakkujate jagus rahvast ohtralt ka filmiseanssidele, matkadele ja töötubadesse ning meresõitudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles