Tallinn puistatakse üle Islandi kultuuriga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islandi lipp.
Islandi lipp. Foto: Erakogu

Pühapäeval, 21. augustil toimub Tallinnas Islandi päev, mille avab juba südaööl Tallinna lauluväljakul suursündmuse “Vabaduse laul” raames Islandi president Ólafur Ragnar Grímsson.

Ürituse korraldaja Helen Sildna teatel tänab Eesti riik Islandi päevaga Islandi riiki vapruse eest tunnustada 1991. aastal esmiesena Eesti taasiseseisvumist.

“Islandi päev on harukordne ja eriline sündmus – üks väike riik tuleb teisele väiksele riigile külla, võttes kaasa olulise osa oma kultuuripildist,” märkis Sildna. “Võimalus näha-kuulda ühe päeva vältel siin samas Tallinnas aktuaalset ja põnevat tipptasemel Islandi muusikat ja kunsti on tõeliselt suur kingitus meile nii Eesti kui Islandi riikide poolt.”

Islandile pühendatud päeva raames astub erinevais Tallinna sisehoovides, kontserdipaikades ja Islandi väljakul üles üle kümne saareriigi muusikakollektiivi, avatakse Islandi-teemalised näitused ja põhjamaadest inspireeritud toiduturg. Suur osa programmist on huvilistele vaba sissepääsuga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles