Algab üle-Eestiline Lauride kokkutulek Vabaduse Väljakul

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Läänemets
Lauri Läänemets Foto: Valimised

Täna, 10. augustil kell 18.00, Lauritsapäeval ja ühtlasi Lauri nimepäeval, kogunevad üle Eesti paljud Lauri nime kandvad meesterahvad Vabaduse Väljakule esimesele Lauride kokkutulekule.

Kohtutakse selleks, et üksteist tundma õppida ja tähistada Lauri nimepäeva. «Oleme aastaid sellele mõelnud, et Eestis elab nii palju inimesi, kellel on midagi ühist. Nimepäeva tähistamine Lauride seltsis on samuti uus ja huvitav tunne. Miks mitte kohtuda ja äkki tuleb sellest midagi enamat kui
kokkutulek?» selgitas Lauri Läänemets kokkutulemise mõtet.

Kokkutuleku üks eesmärkidest on ühtlasi juhtida tähelepanu Lauri kaunile nimele ja sellega meelitada lapsevanemaid lastele just Lauri nime panema. «Viimastel aastatel on Lauri nime Eesti lastele järjest vähem panema hakatud. Lauridena soovime oma nime populaarsust tõsta ja just seda küsimust me kokkutulekul arutamegi,» selgitas Lauri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles