«Minu imeline elu»: Kati on elukaaslasele ka aktimodelliks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Minu imelise elu» Kati
«Minu imelise elu» Kati Foto: Kanal 11

Kanal 11 sarja «Minu imeline elu» tänase saate tegelased on kõik üht või teistpidi modellindusega kokku puutunud, Kati ja Sirje ka aktipiltide tarbeks poseerinud.

Kati (23) on värskes suhtes kunstnik Martin Saarega. Naisest on saanud Martinile nii elukaaslane kui ka muusa. Väljakutsetele avatud iseloomu ja oma mehe kutsumuse tõttu on Kati nüüdseks proovinud ka aktimodellindust.

«On mõned aktipildid, mis on mõnusalt kodus küünlavalgel tehtud. Päris tore on olla kunstniku neiu,» leiab Kati. Loomeprotsessi saab tema hinnangul nautida ka modellina: «Mulle väga meeldib, mis nägu tal pähe tuleb, kui ta joonistab ja mismoodi ta silmadega vaatab – see kõik on minu jaoks päris eriline.»

Vaatamata sellele, et Kati poseerib oma elukaaslasele, kes teda läbi ja lõhki tunneb, on aktimaali tegemiseks oluline vastav meeleolu luua: «Väike vein oli, eks ma tegin oma juuksed korda ja sellel ajal tema tegi atmosfääri mõnusaks – et mul külm ei oleks ja et mul oleks mugav,» rääkis ta.

Neiu tõdes, et oli poseerimisse varem kergekäeliselt suhtunud: «Ega sa ei ole seal ainult viis minutit paigal, sa pead seal ikka päris tükk aega ühes asendis olema. See ei olegi tegelikult nii lihtne, kui ma algselt arvasin.»

Kati on enda sõnul alati nõus uusi asju proovima ning ka Martinile poseerimine oli talle esmakordne kogemus. «Sõbrannad on enne joonistanud küll, aga ühtegi meesterahvast, kes joonistaks, sellest nii palju huvituks ja oleks kunstihingega, seda ei ole varem mu elus olnud.»


51-aastane Sirje on seevastu pikka aega modellindusega tegelenud. Idee poseerimiseks pani aga naisele pähe hoopiski tema emal, kes ajalehes kuulutust nägi ja tütart proovima utsitas. «Ema ütles, et sina alati käid kunstinäitustel ja oled aktiivne, kunstihuviline, avatud,» meenutas Sirje.

Nii läks Sirje aktimodelliks, kuid end täiesti paljaks võtta ta kohe ei tihanud: «Ma niivõrd häbenesin akti alguses ja poseerisin valge trikoo ja valgete sukkadega.» Kui aga ükskord kunstnik tal end alasti palus võtta, sest poseerida tuli seekord vaid naistele, siis edasi läks aktimodellindus lihtsamalt.

«Järgmine kord oli plaksti kaheksa noormeest ja alasti kohe poseerisin. Nemad vaatavad kuidagi teise pilguga. Nad ei vaata iharate pilkudega nagu mõnikord rannas vaatad, et mõni mees vaatab naist,» selgitas Sirje, miks kunsti nimel enda alasti võtmine teda ei heiduta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles