Stiilispikker meestele: ole suvine, ent asjalik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antonio
Baltmani disainer
Antonio Baltmani disainer Foto: SCANPIX

Moekunstnik Anu Lensment kutsub mehi suvel rannaplätusid ja -šortse linnakontoris mitte kandma.

 

Suure suvekuumuse saabudes võis kesklinna kontorite lähedal näha sagimas üsna kummaliselt rõivastunud mehi, kelle rannaplätud, palmidega šortsid ja havaisärgid sobinuks heal juhul koduaia grillipeole, mitte büroosse.

Tegelikult ei tähenda pisut kõrgem temperatuur sugugi seda, et ka kogu stiilitunnetus tuleks minetada. Kaupluste kontorirõiva valikus leidub küllaga suviselt õhulistest materjalidest variante, mis ei mõju liialt rannalikult, kuid pole samas liigselt kammitsetud. Ka praktilised ja stiilsed aksessuaarid muudavad mulje rõõmsamaks ja omanäolisemaks.

 

Antonio
Baltmani disainer

Kui töö ei nõua formaalset riietust, võiks kanda linasest, ramjeest, linasegust vm pikkade varrukatega triiksärki (varrukad annab palavaga üles käärida), kergeid puuvilla-linasegust suvepükse (kui kontoris on lubatud lühikesed püksid, laske käia) ning külmadel õhtupoolikutel soliidset nööbitavat kardigani.

Jalga võib tõmmata kerged sportliku vormiga suve- või mokassiini tüüpi kingad või selle suve hiti, heleda tallaga purjekingad. Kui ülemus nõuab ülikonda, sobib linane ülikond puuvillase särgiga, puuvillane ülikond linase särgiga või suvekaalus peenvillane ülikond linase või puuvillase särgiga.

Tänapäeva kerged villased kangad on suveks nii kergeks ja õhukeseks kootud, et sõnu «suvi» ja «vill» ei tohi karta. Mõlemal puhul sobivad lühikesed neutraalset värvi sokid.

Suurimaks meeste stiilifopaaks meie suvises tänavapildis pean seda, et millekski ei peeta elementaarset tõsiasja: kesklinna avalik ruum ei ole koduaed, kus võib surfišortsides ja palja ülakehaga ringi lonkida.

Samuti ilmuvad välja veidrad T- särgid kirjadega «I love beer» jne, mis võiks samuti koju jääda. Mind sobimatuks peetav sandaalide-sokkide kooslus ei häiri, pigem hoopis see, et sokid on tihti pesemata.

Meeldib, kui tänavapildis on näha mehi, kes kannavad riideid, mitte riided ei kanna neid. Eestist Raul Saaremets ja Riho Sibul. Välismaalt Johnny Depp, David Bowie ja Lapo Elkann, Fiati impeeriumi üks pärijatest.

Piisab mõnest moekast rõivast või aksessuaarist, et muljet kaasaegsemaks muuta. Näiteks kaherealine kerge suvepintsak või trikotaažist pintsak, retrostiilis polosärk. Aksessuaaridest punutud rihmad, klassikalised päikeseprillid (nt Ray Bani Aviatorid või Wayfarerid), kangast jalavarjud espadrillid, valge tallaga purjekingad ja rinnarätt pintsakutaskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles