Läti politseinikud nuhkisid ärimeeste järele

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätis palkas konkurent ärimehi jälgima politseinikud.
Lätis palkas konkurent ärimehi jälgima politseinikud. Foto: Caro / Scanpix

Lätis mõisteti kohtus süüdi kuus politseinikku, kes konkurendi käsul nuhkisid kohalike tippärimeeste järele ja kuulasid pealt nende kõnesid.

Süüdimõistetud politseinike seas on narkopolitseinik Dmitri Korelov, Aigars Ozols, Dmitri Sulaejev ja majanduspolitseinik Ainars Burkitis, teatab portaal Regnum viitega Läti ajalehele Neatkarīgā rīta avīze Latvijai.

Uurimise käigus selgus, et politseinikud fabritseerisid kriminaalasja ja kuulasid pikka aega pealt Ventspils Nafta juhatuse esimehe Vladimir Solomini, Ventspils Ekspedīcija Loģistika prokuristi Laimonds Junkersi, LSF Holdingu tegevjuhi Edgars Jansonsi kõnesid.

2005. kuni 2007. aastani kuulasid politseinikud pealt 40 inimese kõnesid, kellest 11 on nüüd tunnistatud kannatanuteks.

Koos politseinikega sattus süüpinki ka politsei narkootikumidevastase büroo juht Leonids Pugo ja tema asetäitja Vadim Sulojevs.

Neid ei süüdistatud võimuliialdustes, kuna nad ei teadnud ärimeeste taga nuhkimisest, vaid neile pannakse süüks, et juhtkond õigeaegselt ei avastanud alluvate rikkumisi.

Lõunanaabrite väljaande väitel tasuti ärimeeste taga nuhkijatele Läti laevakompanii rahadest, ettevõtet juhtis toona Oleg Stepanov.

Väljaande väitel on laevafirmast eri off-shore firmade kaudu kadunud 70 miljonit dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles