Breiviki uus nõudmine: tahab endale jaapanlasest psühhiaatrit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik Foto: SCANPIX

Norra massimõrvar Anders Behring Breivik esitas järjekordse nõudmise.

Breiviki advokaadi Geir Lippestadi sõnul on enamikku nõudmistest võimatu täita, kirjutab iltasanomat.fi.

Advokaadi teatel tehakse Breivikile psühhiaatriline uuring. Kuid massimõrvar soovib, et Norra psühhiaatrite asemel uuriksid teda Jaapani psühhiaatrid.

«See seostub tema jaoks Jaapani aumõistega. Breiviki arvates saaksid jaapanlased temast paremini aru kui ta kaasmaalased,» lisas advokaat.

Oma manifestis kiidab Breivik Jaapanit kui ideaalriiki, sest tema arvates ei luba Jaapani võimud moslemeid riiki ning multikultuursus on seal tabu.

Massimõrvar on oma nõudmised on jaganud A ja B gruppi.  A grupis on poliitilised nõudmised, mis on ära toodud ka tema 1500-leheküljelises manifestis.

B gruppi kuuluvad igapäevase eluga seotud nõudmised nagu arvuti, paber, sigaretid, kirjutusvahendid ja muu sarnane.

Breiviki sõnul avalikustab ta informatsiooni kahe Norras tegutseva terroristliku rühmituse kohta vaid siis, kui tema nõudmised täidetakse.

«Ta on veendunud, et kõik ta nõudmised täidetakse. Kui see tema arvates nii on,  siis paljastab ta uurijatele vajaliku informatsiooni,» sõnas advokaat Lippestad.

Breivik on varem nõudnud, et Norra valitsus astuks tagasi ning kuningas Harald V loobuks troonist. Samuti tahtis ta saada Norra armee juhiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles