Kuldkalad olid 134 päeva söömata?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldkala
Kuldkala Foto: SCANPIX

Uus-Meremaal neli ja pool kuud pärast  Christchurchi maavärinat leitud kuldkalad said maailmakuulsaks.

Need kuldkalad olid väidetavalt 134 päeva söömata, kirjutab The Telegraph.

Christchurchi maavärin leidis aset 22. veebruaril, tekitades linnas hävingut. Kesklinn evakueeriti, kuna paljud majad olid varisemisohtlikud.

Kuldkaladega akvaarium asus Christchurchi High Streetil raamatupidamisfirma Quantum Chartered Accountants vastuvõturuumis.

Selle firma juhi Vicky Thornley meenutuse kohaselt oli ta maavärina algamisel lifti astumas. Kuid siis ta nägi, et akvaarium võib kukkuda. Ta püüdis end püsti hoida ning takistada akvaariumit kukkumast.

Pärast maavärinat kedagi hoonesse ei lubatud ja kuldkalad pidid ise hakkama saama.

Kui  raamatupidamisfirma nüüd oma ruumidesse uuesti pääses, avastati suureks üllatuseks, et kuldkalad olid elus.

«Keegi meie seas hüüdis, et kuldkalad on elus,» meenutas Thornley.

Ellujäänud kaladele anti nimeks Shaggy ja Daphne.

Kuldkalade ellujäämist peetakse imeks, kuna need kalad vajavad pidevalt toitmist.

«Täiesti ebatavaline juhtum. Poleks uskunud, et kalad suudavad üle nelja kuu toiduta hakkama saada,» lausus USA California Monterey Bay akvaariumi kuraator Paul Clarkson.

Oletatakse, et kalad jäid ellu tänu sellele, et nende elukohaks olev akvaarium on sajaliitrine. Kalad võisid toituda akvaariumi kividel ja seintel leidunud vetikatest.

Kalade ellujäämisega kaasneb veel üks mõistatus. Esialgu oli selles akvaariumis kuus kuldkala. Üks kaladest leiti surnuna veepinnalt ulpimas. Ülejäänud on aga kadunud. Oletatakse, et need kaks ellujäänut pistsid kaaslased lihtsalt nahka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles