Suurbritannias pakutakse lotovõitjale kunstlikku viljastamist

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannias saab 20 Inglise naela eest osta loteriipileti, mis võidu korral võib teha teid beebi võrra rikkamaks. Täpsemalt öeldes ootab lotovõitjat 25 000 naela (ca 30 000 EUR) väärt kunstlik viljastamine, vahendab DailyMail.co.uk.

Palju kõneainet tekitanud loto pileteid saab osta interneti vahendusel. Selleks, et portaali siseneda, peab olema vähemalt 18 aastat vana. Juulikuus on pakkumises 30 piletit ja võitja valitakse välja arvutiprogrammi abil.

Suurbritannias toimuvad ägedad vaidlused selle üle, kas sellist auhinda pakkuda on üldse eetiline. Loterii mängijate soo osas pole mingeid piiranguid ja vanuse ülempiiri pole kehtestatud: sellest võivad osa võtta nii pensionärid, üksikud inimesed kui ka homoseksuaalsed paarid.

Lotoga võidetud kunstliku viljastamise protseduur viiakse läbi ühes Suurbritannia eliitkliinikus. Neile, kellele kunstliku viljastamise protseduur ei sobi, pakutakse alternatiivina munarakuistutamist, surrogaatema või muid kirurgilisi abinõusid.

Idee autoriks on Camille Strachan (37), kelle sõnul on loterii eesmärgiks võimaldada vanemaks saamist ka neile, kes endale majanduslikult kunstlikku viljastamist lubada ei saa. See protseduur ei kuulu teatavasti riigi poolt hüvitamisele.

Loterii eestvedajal Strachanil, kes täna on õnnelik ema, oli endal probleeme loomulikul viisil rasestumisega. Just oma läbielamistest sai ta tiivustust kõmu tekitanud loto väljapakkumiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles