Raadio Elmar: selle aasta mängituim artist on Ott Lepland

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Lepland
Ott Lepland Foto: Tõnu Kruusimäe

Endiselt mängivad õhu kaudu levivad Eesti raadiokanalid kohaliku muusikat vähe.  Raadio Elmari peatoimetaja  Owe Petersell ütles, et mõnede Eesti artistide puhul pole vaja laule testida.

«Kõik lood, mis meile saadetakse, võtame vastu, kuulame läbi ja säilitame nii-öelda passiivfonoteegis. Ja see täieneb iga päevaga. Aktiivfonoteegi materjali testime umbes nädal aega – kuidas inimesed selle vastu võtavad ja kui tihedasti küsivad,» ütles Raadio Elmari peatoimetaja  Owe Petersell.

«Mõnede artistide puhul, näiteks Tanel Padari või Inese loo puhul pole vaja eriti testida. Iseküsimus, kui hitiks ta saab, aga kas see üldse eetrisse läheb, seda pole vaja testida. Aktiivfonoteegis on meil umbes 8000 lugu. Mõnda mängitakse muidugi iga päev, aga mõned üle nädala või hoopis harvemini.»

«Selle aasta mängituim artist on praeguse seisuga kahtlemata Ott Lepland. Aga välismaiseid meil ei olegi!» ütles Petersell.

Eesti Autorite Ühingu juhatuse esimehe Mikk Targo sõnul ei saa ühing avaldada, kui palju ja mida raadiotes mängitakse, kuid 65–70 protsenti Eestis kogutavatest autoritasudest läheb igal aastal välismaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles