Päikeseloojangu festivalil on palju muusikat ja kosmilised teemad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Juba neljas Päikeseloojangu Festival Kabli rannakülas Lõuna-Pärnumaal pakub 15. juulist 6. augustini õdusaid õhtuid kauni muusika ning põnevate inimeste seltsis.

15. juulil kell 20 algab festival kosmiliste teemadega, sest Jüri Aarma vestluskaaslaseks on astronoomiast inspireeritud helilooja Urmas Sisask, kes esitab ka samal õhtul kell 22 festivali avaloitsu ja annab tähistaeva
teemal täiskuu kontserdi.

Kosmilist teemat arendavad veel Jüri Aarma vestlusõhtutel ufoloog Igor Volke ja astroloog Edda Paukson ning luule- ja muusikaõhtul Kosmiline kirjandus Aapo Ilves, Contra, Tuuli Taul ja Kaupo Meiel. Teemakohane on ka festivalile lisandunud uus toimumiskoht Kosmonautika puhkekeskus.

Päikeseloojangu festivali kavas on veel stiilsed muusikasalongid, kontsertid, vestlus- ja teemaõhtud, noorteprogramm pidude ja töötubadega, ehe külasimman ning öölaulupidu merelauludega.

Muusikutest esinevad veel: Lauri Väinmaa, Voldemar Kuslap, Riho Sibul, Laura Põldvere, Raivo Tahvenau, Jaak Tuksam, Jaanus Nõgisto, Margus Põldsepp, Sulev Salm, Peeter Dudnik, Allantois band, Kihnu poisid, HU? jt.

Põnevate teemadega on festivalil esinemas saatejuht Mart Sander, näitleja Arvo Kukumägi, kombeõpetuse esileedi Maaja Kallast ja Metsamoor. Kaastegev on ka Endla teatri näitleja Ahti Puudersell.

Festivalil leiavad aset ka Kabli Kodukandipäevad, mille suursündmuseks valmib täissuuruses 150 aastat tagasi siinsetes randades ehitatud purjelaeva koopia.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles