Ajakirjanik pidi töölt lahkuma, kuna kaitses turmtule alla sattunud Scarlett Johanssonit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scarlett Johansson
Scarlett Johansson Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS

Daniella Greenbaum lahkus neljapäeval töölt, kui tema tööandja otsustas kustutada tema juba avaldatud artikli sellest, et ta kaitses näitlejanna Scarlett Johanssonit, kes sattus hiljuti turmtule alla, kui võttis vastu filmirolli, milles kehastab transmeest.

Scarlett Johansson valiti mängima transmeest filmis «Rub & Tug». Pärast seda on ta langenud suure kriitika alla, kus näitlejannat süüdistatakse marginaliseeritud kogukonna esindajatelt töökohtade äravõtmises.

Daniella Greenbaum, kes loeb ennast konservatiiviks, kirjutas arvamusloo, milles sõnas, et Johanssoni tööks on mängida kedagi teist; see, kes ta on töövälisel ajal, ei mängi rolli. 

Danielle Greenbaum
Danielle Greenbaum Foto: Twitter

The Daily Beast kirjutas, et Daniella Greenbaumi taies solvas tema kaastöötajaid ning artikkel eemaldati kiiresti portaalist. 

Greenbaum andis neljapäeval sisse lahkumisavalduse, tuues põhjenduseks selle, kuidas Business Insiderile ei meeldinud tema konservatiivsed vaated. Naise arvamuslugu asendati kiiresti toimetaja teatega, et Greenbaumi artikkel ei vastanud nende väljaande standarditele, vahendas Fox News.

Greenbaum avaldas lahkumisavalduse ka oma Twitteris:

Greenbaum lisas hiljem Fox Newsile antud kommentaaris, et kuigi paljud inimesed võivad tema töölt lahkumist pidada äärmiselt rumalaks, siis jääb ta enda otsusele kindlaks: «Ma tean, et ma tegin seda, mida ma pidin tegema. Asi ei olnud millegi tõestamises: ma kirjutan pidevalt vaatenurkade erinevustest ja miks rohkem sõnavõtte on alati parem. Kui ma ise loeksin sellise situatsiooni kohta, siis ma kaitseksin kirjutajat. Siis ma mõtlesin, et kuidas ma saan nendest probleemidest kirjutada ja samal ajal hirmust tööd kaotada väriseda, kui ma nüüd ise sarnases situatsioonis olen? Minust oleks olnud silmakirjalik teistmoodi käituda.»

Scarlett Johansson
Scarlett Johansson Foto: ALESSANDRO BIANCHI / REUTERS

Greenbaum ütles, et ta liitus Business Insideriga selle aasta alguses, ning arvas, et ta valiti sellele ametikohale, et erinevates teemades konservatiivset vaatenurka demonstreerida.

«Ma ei arvanud kunagi, et kõik ideed, mida ma toimetajale pakun, need kohe ka portaalis avaldatakse, aga ma ei oleks kunagi arvanud, et miski, mis on toimetusliku protsess läbinud, ära kustutatakse,» ütles ta. Greenbaum lisas, et tema aeg Business Insideris oli kuni selle intsidendini positiivne, kuid samas see oli ka märk sellest, et tal oli vaja edasi liikuda.

«Ma arvan, et nad ei ole enda jaoks veel välja mõelnud, mida nad arvamustoimetusest tahavad, aga ma ei kavatsenud ka rohkem nende katsejänes olla. Minu kolleegid on minuga ühendust võtnud ja öelnud, et nad ei nõustu sellega, et artikkel maha võeti,» lisas Greenbaum.

The Daily Beast avaldas hiljem ka Business Insideri peatoimetaja Nich Carlson kirja, mis saadeti pärast intsidenti kõikidele töötajatele.

«Toimetajad peaksid kindlaks tegema, et me ei avalda pealiskaudseid, kuumi tükke, aga selle asemel hästi läbimõeldud argumente, mis peegeldavad ja austavad vastaspoole vaateid. See ei tähenda, et meie arvamuskirjutajad ei tohiks riske võtta, või et nad peaksid arvama samamoodi nagu kõik teised,» kirjutas Nich Carlson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles