Kurgjal kinnistub taimedega värvimise tarkus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taimedega värvitud lõngad.
Taimedega värvitud lõngad. Foto: Henn Soodla

Kurgjal Carl Robert Jakobsoni talumuuseumis tuleb pühapäeval käsitööpäev, millel osalejad õpivad taimede abil lõngu värvima, looreha valmistama ja pakutrükki tegema.

“Suve algus on parim aeg korraldada taimedega lõngavärvimise õpituba, sest taimed on oma täies elujõus tulvil värvipigmente,” selgitas talumuuseumi peavarahoidja Inna Raud.

“Lõnga on Kurgjal värvitud neli aastat, meestele sobiv loorehade valmistamise ja naiste pakutrüki õpituba on aga uudsed võimalused teha midagi isikupärast enda kätega,” märkis Raud. Rehade tegemist juhendab Andres Ansper, kes on lõpetanud Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia rahvusliku ehituse eriala.

Pakutrükki õpetab sama kooli vilistlane Astri Karjus. Vajalike materjalide ja töövahendite planeerimiseks paluvad käsitööpäeva korraldajad varakult oma nime kirja anda, lähem info Kurja talumuuseumi kodulehel.

Kurgja käsitööpäevalistele näitavad oma töid-tegemisi piirkonna käsitööringide nobenäpud ja külalistena Viljandi- ja Järvamaa harrastajad. Kogemuste vahetamise ajal arutletakse käsitööringide tegevuse edendamise üle ning kuulatakse õpetaja ja käsitööõpikute autori Anu Pingi loengut silmuskudumisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles