Elton John soovitab kaotada sõna «abielu»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elton John
Elton John Foto: AP / Scanpix

Sir Elton John tahab, et USA kaotaks ära sõna «abielu», et sellega kehtetuks kuulutada ka samasooliste abiellumise keeld.

Geiabielud legaliseeriti California osariigis maikuus, kuid novembri alguses muudeti seadus taas endiseks, kuna suurem osa hääletamas käinud inimestest olid keelu taastamise poolt, vahendab WENN.

Sel nädalal New Yorgis toimunud Elton John AIDS Foundation – nimelise heategevusorganisatsiooni üritusel rääkis muusik oma kauaaegsest kooselust partner David Furnishiga, innustades ameeriklasi sõna «abielu» kaotama, et geide kooselu ametlikuks muutmine saaks lihtsamaks.

«Davidil ja mul on Inglismaal tsiviilpartnerlusleping. Meil on mõlemal täielikud õigused ja need on täielikult kaitstud. Ma arvan, et sõna «abielu» paneb siin riigis palju inimesi teistmoodi mõtlema. Kui sellest sõnast üle saadaks, oleks geidel palju lihtsam,» ütles Elton John.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles