«Minu imeline elu»: Lidia töövahendid on kaardid ja kohvipaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Minu imelise elu» Lidia.
«Minu imelise elu» Lidia. Foto: Kanal 11/Postimees.ee

Kanal 11 saatesarjas «Minu imeline elu» oli täna teemaks eneseleidmine ning kõnelejateks kolm naist, kes on kõik läbi isiklike katsumuste jõudnud oma kutsumuse, teiste aitamiseni – seda küll iga üks omal moel ja erinevate vahenditega.

Eneseotsingute teele astudes läbis Age (40) raske perioodi – ta jättis mehe ja lapse ning hakkas üksi elama. Oma keha ebakõlade tõttu, mis avaldusid läbi mitmete haiguste, sealhulgas kutsehaiguse, pidi ta leidma alternatiivi õmblustööle: «Siis olid raamatud abiks. Psühholoogilised, filosoofilised raamatud, kust ma sain vastuseid.»

Unistades psühholoogiks saamisest, asus Age seda ala ülikoolis õppima. Samas teadis ta, et enne teiste nõustamist peab oskama iseennast tervendada. Siis tutvustas ema talle reikit, selgitades esialgu vaid seda, et tegemist on kätega ravitsemisega.

Nüüdseks on naine oma soovist inimesi aidata jõudnud nii kaugele, et avas reiki kooli. Võrreldes paljude teiste Eesti tervendajatega, peab Age enda tugevuseks omandatud haridust: «Et olla tõhus ja väekas tervendaja, selleks on vaja akadeemilisi teadmisi. Kui on psühholoogi paberid olemas, ei saa keegi mulle varba või kanna peale astuda, et sa oled soolapuhuja või sa ei ole adekvaatne nõustaja.»

Maagiaga tegelev Lidia (52) peab raamatutarkustest tähtsamaks elukogemust ning leiab lugedes sageli, et on mõnda tõde ise ammu teadnud. Abhaasiast Eestisse tulnuna on ta näinud ja üle elanud ka sealsed sõjakoledused ning juba väikese lapsena nägi ta enda sõnul ka ilmutusi, kõige enam surma ja matuseid.

Lidia ongi arvamusel, et läbi iseenda kannatuste ja keha tunnetuse jõuame me just sinna, kuhu peame. Ta on ka kaks korda koomas olnud, mis naise sõnul ilmselt süvendas tema võimeid. Näiteks harrastab Lidia ennustamist.

«Hästi hea on noortel vaadata, mis suhe toob, mitte ämbrisse astuda, sest ise olen neid ämbreid piisavalt palju läbi käinud. Tahaks teisi aidata, et nemad ei kordaks neid vigu,» ütleb maag. Ta aitab ka kadunud inimesi otsida või raha majja tuua, olenevalt mis abi keegi vajab.

«Mu töövahendid on kaardid ja kohvipaks, trumm ja energeetiline ravi – neid vahendeid on palju,» rääkis Lidia. Üht meetodit tutvustas ta ka lähemalt: «Pendliga saab organismis haige koha järgi vaadata. Pendli alusega võin sul tulevase mehe nime hakata välja pendeldama või kui on auto kadunud, siis pendeldame selle paiga nime välja.»

Maagiat selgitab naine kui olude mõjutamist - näiteks saab suunata rahavoolu, tervist ja suhteid. «Läbi loitsude, rituaalide pöörad selle olukorra inimese kasuks,» kirjeldas Lidia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles