FIFA keelas kaamerameestel kuumadele fännitaridele keskendumise

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli MMi kirevad fännid
Jalgpalli MMi kirevad fännid Foto: AFP / Scanpix

FIFA on andnud jalgpalli MMil tegutsevatele fotograafidele ja teleoperaatoritele korralduse tribüünil oma lemmikutele kaasa elavad naisfännid rahule jätta.

FIFAs võrdõiguslikkuse eest vastutava Federico Addiechi sõnul on selline manitsus vajalik, et aidata võidelda seksismi vastu. Just seksism on diskrimineerimisvastase rühmituse Fare Networki hinnangul kõige tõsisem probleem tänavusel MMil, vahendab Postimees.

Addiechi kinnitusel jätkatakse naisfänne kaamerameeste eest kaitsva poliitikaga ka edaspidi. «See on asjade normaalne areng,» ütles ta.

Nii kaovad erinevad «kuumad galeriid» jalgpallifännitaridest ilmselt ajaloo hämarustesse. Tänavusel MMil avaldas ühe taolise näiteks ka mainekas fotoagentuur Getty Images, kuid peagi see kustutati ning agentuur lubas algata uurimise, kelle «kahetusväärse vea» tõttu sellise galerii avaldamine üldse võimalikuks sai.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles