Taasiseseisvumispäev toob rea üritusi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
20. august 2008. Öölaulupidu «Märkamise aeg» Tallinna lauluväljakul.
20. august 2008. Öölaulupidu «Märkamise aeg» Tallinna lauluväljakul. Foto: Artur Sadovski

Eesti taasiseseisvumise 20. aastapäeval toimub rida riiklikke üritusi - näiteks korraldab rahvusvahelise konverentsi välisministeerium, laiemate rahvamasside jaoks toimub aga Tallinna lauluväljakul «Vabaduse laul».

President Toomas Hendrik Ilvesele algavad iseseisvuse taastamise 20. aastapäeva üritused juba 19. augusti õhtul, kui toimub viimastel aastatel traditsiooniks saanud vastuvõtt presidendi kantselei roosiaias, ütles presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam Postimees.ee'le. «20. augustil osaleb president Ilves rahvakoosolekul Toompeal (kell 14) ja Lauluväljakul toimuval kontserdil (kell 19). Mõlemas paigas on palutud tal ka esineda,» sõnas Sildam.

Euroopa kultuuripealinna programmi osana toimub taasiseseisvumispäeva õhtul Tallinna lauluväljakul suurüritus nimega «Vabaduse laul». Sihtasutuse Tallinn 2011 nõukogu andis kontsertpeo korraldamise ülesandeks OÜ-le MusicCase, kuid selle esindaja Helen Sildna polnud nõus saladuse katteloori kergitama enne juuli keskpaika, mil ürituse programm avalikustatakse.

Välisministeerium korraldab taasiseseisvumispäeva riikliku tähistamise raames 20. augustil ümarlauakonverentsi «20.08.1991 - Twenty Years On».

«Konverentsile on kutsutud näiteks Põhja- ja Baltimaade välisministrid,» paotas Helen Rits ministeeriumi pressitalitusest. Äsja saadeti laiali kutsed, seetõttu ei saanud ta täpsemalt kava ja saabuvaid külalisi veel tutvustada.

Rootsi on kuulutanud tänavuse aasta Baltimaade aastaks ning 20. augusti sündmusi tähistatakse vahetult enne õiget päeva peoga Stockholmis, kuhu lähevad ka kolme Balti riigi peaministrid, ütles Postimees.ee'le valitsuskommunikatsiooni direktor Liina Kersna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles