Pähe tulistatud kongressiesindaja Giffords pääses haiglast välja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gabrielle Giffords
Gabrielle Giffords Foto: SCANPIX

USA kongressiesindaja Gabrielle Giffords pääses haiglast koju.

Giffordsit tulistati selle aasta kaheksandal jaanuaril Arizonas Tucsonis pähe ning ta oli viis kuud haiglaravil, edastab Reuters.

Kongressiesindajat raviti Texase osariigis Houstoni  TIRR Memorial Hermann Hospital haiglas. Arstide sõnul on naise taastumine olnud aeglane, kuid stabiilne.

Talle tehti kranioplastiline operatsioon. Samas haiglas saab ta ka taastusravi.

Giffords sai raskelt pähe haavata, kui relvastatud Jared Lee Loughner Arizonas Tucsonis Safeway ostukeskuses tule avas. Giffords korraldas seal poliitikaüritust.

Tulistamises hukkus kuus inimest, teiste seas ka Giffordsi assistent ja Arizona osariigi kohtunik John Roll. Lisaks Giffordsile sai veel 11 inimest haavata.

Giffordsile tehti 18. mail operatsioon, milles kannatada saanud koljuosa vahetati meditsiinilisest plastikust osa vastu. Varasemas operatsioonis mõraga koljuosa eemaldati, kuna see oleks võinud kahjustada paistetanud aju. Pärats operatsioone kandis Giffords kaitsekiivrit.

Arstide sõnul on naise kõnevõime, lugemis-, kirjutamis- ja käimisoskus taastunud.

Giffords on abielus astronaut Mark Kellyga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles