Inglanna suudab eristada ainult Sean Connery häält

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sean Connery James Bondi rollis filmis «Goldfinger»
Sean Connery James Bondi rollis filmis «Goldfinger» Foto: SCANPIX

Suurbritannias elavat naist vaevab haruldane sündroom, mille tõttu ta ei suuda inimeste hääli eristada.

60-aastasel  ärinaisel on see sündroom olnud alates lapseeast ning tal on raskusi ka oma pereliikmete häälte eristamisega, kirjutab Daily Mail.

Ainus hääl, mille ta teiste häälte hulgast eristada suudab, on  esimesena James Bondi mänginud näitleja Sean Connery oma.

University of London uurijate sõnul on see juhtum maailmas ainulaadne.

«Sellist probleemi on lühiajaliselt täheldatud ajukahjustuse või ajuverejooksuga inimestel. Kuid see juhtum on esimene, kus see sündroom on tekkinud lapseeas ning kestnud pikka aega,» sõnas naist uurinud arst Brad Duchane.

Naisele tehtud katsed näitasid, et  ta suutis erinevate laulumeloodiate vahel vahet teha, kuid ei suutnud eristada nende esitajaid. Lisaks ei olnud ta võimeline ära tundma poliitikute ja näitlejate hääli, kõik need olid tema jaoks ühesugused.

Naine on oma probleemi tõttu välja töötanud toimetulekustrateegiad. Oma pereliikmetele on  ta  jaganud oma nime erinevad versioonid. Telefoniga rääkides saab ta isiku kindlaks teha selle järgi, kuidas nad teda kutsuvad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles