Jaanus Nõgisto: kui ma oleksin produtsent, siis mina nii ei käituks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Nõgisto
Jaanus Nõgisto Foto: Jelena Rudi

Paar päeva tagasi vabas­tas ERR Jaanus Nõgisto «Osooni» režissööri kohalt. Jaanus Nõgisto ütles, et toimetaja-produtsendi põhjendus, nagu ta kogu oma hinge saatesse ei pane, on absurdne.

«Kui inimene on sellise saate režissöör, mis on eetris prime time’il, siis peab ta olema sellele saatele ka pühendunud. Praegu on vaja uuendusi ja muutusi. Stambis ei tohi olla! » ütleb «Osooni» toimetaja-produtsent Õie Arusoo Õhtulehele.

«See on absurdne põhjendus!» vastab Nõgisto. «Mis süüdistus on see, et ma kogu oma hinge saatesse ei pane? Oma hinge ma ei müü! Käsitööoskusi küll – aga palun! Ma ei leia, et peaksin teadma kõike kurgede rännuteedest või konnade suguelust, minu asi on saatele vorm anda. Ma ei leia, et peaksin käima kaasas igal intervjuul – ma olen vormispets!»

«Kui panna kõrvuti 2004. või 2008. aastal tehtud saated, siis on vahe ju selge! Olen muutnud, olen uuendanud. Viie aasta jooksul sai kaks korda formaati uuendatud. Mina olen oma tööga rahul. Minu meelest sai toimetaja-produtsent ise ka meie vestluse käigus aru, et see põhjendus on absurdne. Kui ma oleksin produtsent, kes vastutab oma inimeste eest, siis mina nii ei käituks!»

Ennekõike häirib Nõgistot, et ta otsusest alles nüüd kuulis. «Kui oleksin mõne kuu eest teadnud, et leping lõpetatakse, oleksin saanud osaleda sügisel algaval hooajal ükskõik millise teise projekti tegemisel. Aga nüüd tekib probleem,» ütles Nõgisto eile Postimehele.

«Me sõlmime igal aastal uue lepingu,» selgitas saate toimetaja-produtsent Õie Arusoo. «31. mail sai leping lihtsalt läbi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles