Hedvig Hanson muutis stiili

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauljatar Hedvig Hanson
Lauljatar Hedvig Hanson Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Hedvig Hanson andis äsja välja uue albumi «Tants kestab veel», mis on üllatuslikul tantsuline ja kannab endas 70ndate retro hõngu. «See on mulle päris suur stiilimuutus, kuna tempot on päris kõvasti juurde kruvitud,» rääkis lauljatar raadiole Elmar.

«Inimene ei taha iseendale ja teistele igavaks muutuda ja ma tundsin, et mul on elu lõpuni aega mõtlikke lugusid laulda. Tegelikult on tantsulisus minu sees alati olnud, aga seni pole see plaadi näol veel väljendunud,» põhjendas Hanson stiilimuutust.
 
Uuel albumil on Hansoni versioonid Eesti levimuusika 70ndate ja 80ndate paremikust. «Näiteks Apelsini ja Rock-Hoteli repertuaarist on lugusid. Aga on ka uuemad lood, mis on minu enda kirjutatud. Helikeeleliselt ongi mind sellise aja muusika kõige rohkem mõjutanud ja mul on hea meel. 90ndate muusika on selles osas minust täiesti mööda läinu,» rääkis Hanson.
 
Ka tänapäevase popmuusika osas on Hanson kriitiline. «Meie taotlus uute versioonide osas oli mitte olla moodne, selle sõna halvas tähenduses. Ma pean ütlema, et tänapäeva muusika kõlab minu jaoks üheülbaliselt. See energia, mis vanades lugudes oli, on ka minu versioonides samasugusena säilinud, ma usun,» lisas lauljatar.
 
Ainus duett, mis uuel plaadil on, on ka esimese singlina välja antud. See on Hansoni enda kirjutatud laul, mis 2002. aasta Eurolaulu valimisel jäi teisele kohale. Toona kandis see pealkirja «When We’re Flying High» ning oli esitatud koos Mac McFalliga. Uus version kõlab eesti keeles «Kõrgele et lennata» ja on esitatud koos Uku Suvistega.
 
Hedviga Hansoni uue plaadi esitlus toimub 4. juunil jazziklubis Clazz.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles