Seto Jaanitule korraldaja lasi poistebändi Vajé julmalt üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Laulu 2018 I poolfinaal, Telemaja, 10.02.2018, Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia
Eesti Laulu 2018 I poolfinaal, Telemaja, 10.02.2018, Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Seto Jaanitule korraldajad teatasid üritusel osalema pidanud Vajé'le, et korraldusliku apsaka tõttu pole lavale astumine võimalik.

Electro-pop duo Vajé liikmed on sellisest käitumisest igati nördinud, sest kompensatsiooni kui sellist ei järgne. «Nad lihtsalt saatsid pool tundi enne meile Facebooki sõnumi, et meie täna lavale ei saa sest line up on lõhki!» kurdab laulja Hans Noormets

Seto jaanitule korraldajate sõnum Vajé'le.
Seto jaanitule korraldajate sõnum Vajé'le. Foto: Erakogu

Korraldaja ei fikseerinud, millist eelreklaami ta bändidelt ootab. «Oleme Instagrami ja Facebooki story´des hõiganud, et esineme. Aga kordagi pole öeldud isegi kellaaga, millal esineme,» kirjeldab Hans. «Ja ka ühelgi lehel polnud seda kirjas, saime teada vaid, et vast 11-12 vahel,» lisab DJ ja produtsent Hans. 

Seto Jaanituli toimus eile ja jätkub täna (6.-7. juulil) Setomaa vallas. «Loomulikult on laval Eesti popmuusika paremik,» lubas korraldaja. Koos korraldajate vahetusega, on toimunud muutus ka ürituse suunas. Nüüd on «Seto Jaanitulel» väga vähe pistmist seto kultuuri- või muusikaga. «Pigem on tegemist järjekordse külasimmaniga,» lisab üritust igal aastal külastanud Katre.

Vaje plaanis tänavu juulis teha vaid neli kontserti, Õllesummer ja Seto Jaanituli olid kaks nendest. Selle järgi tehti kogu suve esinemiste kava ning loomulikult öeldi ära teisi pakkumisi samale kuupäevale. Ning nüüd Vajé on samamoodi tühjade kätega.

Mida öelda Vajé fännile, kelle pilet sellele üritusele maksis eelmüügist ostes 17.90eurot? Vajé kutid ise lubavad aga anda megalaivi oma kodulinnas Viljandis. 

 

Who is ready to see the aftermovie of Saturday’s show?? ??

A post shared by V A J É (@vaje) on

«Aga no mis siis ikka 14. juuli on meil esimene oma kontsert kodulinnas! Super suur show ja paneme seal siis veel sada korda julmemalt,» lubab Hans.

Loe ürituse kohta lähemalt SIIT!

Festivali korraldaja, Estonian Live Music Agency MTÜ esindaja vastas küsimustele napisõnaliselt: «Esinemine on tühistatud kahel põhjusel: esiteks on ürituse line-up läinud totaalselt lõhki, sest esinejad on teinud pikemaid esinemisi kui plaanitud. Festivalipäeva pikemaks venitamine ei ole lihtsalt mõeldav.»

Lisaks rääkis korraldaja, et bändi mänedžeriga oli eelnevalt kokku lepitud, et Vajé saab festivalile esinema vaid siis, kui tehakse üritusele promo. «Ega neid eriti ju ei teata, tuntakse vaid ühte laulu ja seetõttu oli tingimus, et üritusele tuleb teha reklaami,» lausus korraldaja.

Promo on noormehed enda sõnul oma võimaluste piires teinud. Hoolimata sellest, et esinemise kindel kellaaeg oli kuni eile hilisõhtuni täpsustamata, rääkisid poisid esinemisest Raadio 2's ning bändi mänedžer tegutses täpsustavat infot kuuldes koheselt ning tegi kõik, mis tol hetkel võimalik: jagas infot ning promos üritust läbi Instagrami ja Facebooki. 

Siinkohal tasub märkida, et kuigi Vajé sattus Eesti avalikkuse tähelepanu alla alles tänavu tänu edukale esinemisele Eesti laulul, on neil fänne küllaga. Kaks kuud tagasi avaldatud värske muusikavideo loole «Home» on saanud veidi alla 25 tuhande vaatamise, mis näiteks jääb vaid mõne tuhandega alla Tanel Padari värskeima loo «Veel ja veel» vaatamistele. 

Elu24 reporter püüdis korraldajalt saada vastuseid, kas ära on jäetud veel mõni esinemine, kuidas olukorda esinejatele või publikule kompenseeritakse, kuid kõnele vastanud härra ei soovinud vestelda ei telefonitsi, ega leidnud aega kirjale vastamiseks: «See pole mõeldav, praegu festival käib ja mul ei ole aega selliste asjadega tegeleda. Kas te tütarlaps tõesti arvate, et mul pole muud teha, kui arvuti taha joosta?» sõnas ta ning lõpetas kõne. 

Bändi mänedžer Alen Stepanjan avaldab tekkinud olukorra osas nördimust ning soovib, et nii Vajé kui ka teised Eesti alustavad muusikud sellise korraldusmeeskonnaga kokku puutuma ei peaks. «Mulle skandaalid ei meeldi! Olen alati olemas, et asjad selgeks rääkida,» sõnas ta, et omalt poolt tehti kõik, et korraldaja soovidele vastu tulla, kuid vastaspool ei pidanud kokkulepetest kinni ning lubatud info edastas oluliselt hiljem kui kokku lepitud.

Kogu bänd ja bändi esindajad austavad seto kultuuri ning pidasid esinemist oluliseks. «Tekkinud probleem on seotud vaid korraldajaga, mitte seto rahva või kultuuriga,» rõhutab Alen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles