Rootsi kuningas: ma ei külastanud seksi - ega striptiisiklubisid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf
Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf Foto: SCANPIX

Rootsi kuningas Carl XVI Gustaf eitas, et ta oleks külastanud seksi- ja striptiisiklubisid.

Samuti eitas kuningas, et tal oleks sidemeid maffiaga, kirjutab Aftonbladet.

Rootsis ilmunud kõmulistes paljastusraamatutes kirjeldatakse rajusid pidusid, millest kuningas ja ta sõbrad osalesid.

Selles raamatus väidetakse, et kuninga lähikonda kuuluvad isikud palkasid mafioosod, kellel anti ülesandeks kuningast tehtud paljastavad fotod ära osta, et need avalikusse ei jõuaks.

Kuningas eitas kõmuliste fotode olemasolu.

«Selliseid fotosid ei ole olemas. Raske on kommenteerida midagi sellist, mida ma ise ega ka keegi teine näinud ei ole,» lausus kuningas.

Kuninga sõber Anders Lettström tunnistas, et kontakteerus kuritegeliku grupeeringu esindajatega, et nende abil saada teada, milliste fotodega tegemist on ning kas need on meedia kätte jõudmisel neile ohtlikud.

Carl XVI Gustafi sõnul ei ole tal aimugi, miks ta sõber Lettström nende fotodega omal käel tegelema hakkas.  Lettström palus kuningalt oma tegutsemist andeks.

Skandaalide tõttu on monarhia soosing Rootsis kahanenud.

Rootsi kroonprintsess Victoria kommenteeris tema isaga seotut, öeldes, et igaüks võidakse sellisesse asja mässida.

«Tundeid ei saa välja lülitada ja elamist ei saa lõpetada. Mis mu isa puudutab, siis mul on üsna raske olnud selle tõttu, mida temast kirjutatakse. Meie pere ei ole ainus, kes on pidanud selliseid kirjutisi taluma,» lausus kroonprintsess.

Rootsis avaldatud raamatutes ja artiklites on kirjeldatud kuningas Carl XVI Gustafi pidutsemisi 1970. aastatel enne abiellumist kuninganna Silviaga kui ka 1990. aastatel, mil pidudel osalesid stripparid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles