16. sajandi spioon andis inspiratsiooni Bondi tegelaskuju loomiseks?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetavalt võis kirjanik Ian Flemingile anda agent James Bondi tegelaskuju loomiseks inspiratsiooni 16. sajandil tegutsenud spioon John Bond. Fotol James Bondi kehastaja Daniel Craig
Väidetavalt võis kirjanik Ian Flemingile anda agent James Bondi tegelaskuju loomiseks inspiratsiooni 16. sajandil tegutsenud spioon John Bond. Fotol James Bondi kehastaja Daniel Craig Foto: ITAR-TASS/ Scanpix

Väidetavalt andis kirjanik Ian Flemingile kuulsa agendi James Bondi loomiseks inspiratsiooni 16. sajandil tegutsenud spioon.

500 aastat tagasi tegutsenud aadlimees kandis nime John Bond, kirjutab metro.co.uk.

John Bondi nimeline isik paljastus kuninganna Elizabeth I aja ürikutest ja tema poja Denis Bondi päevikutest.

Denis Bondi kirjutistes seisab, et ta isa oli kuninganna Elizabeth I spioon ja aitas Sir Francis Drake`i tema missioonidel, kaasa arvatud ka 1586. aastal, kui Drake tegi röövretke Kariibi meres asuvale Santo Domingole.

John Bondi  perekonna motoks oli Non Sufficit Orbis (The World is Not Enough) – tervest maailmastki jääb väheseks.

John Bondi järeltulijate arvates on nende kauge esivanem õige ja originaalne Bond.

Elizabeth I (7. september 1533 – 24. märts 1603) oli viimane Tudorite soost Inglismaa ja Iirimaa kuninganna. Valitses 1558–1603. Tema ajal muutus Inglismaa võimsaks mere- ning koloniaalriigiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles