Ženja Fokini stiilinõuanded lõpupeoks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn Dollsi kollektsiooni esitlus brändi sünnipäeva showl KUMUs.
Tallinn Dollsi kollektsiooni esitlus brändi sünnipäeva showl KUMUs. Foto: Jelena Rudi

Stilist ja Star FM-i hommikuprogrammi saatejuht Ženja Fokini teada asusid kärmemad koolilõpetajatest neiud-naised endale eriliseks päevaks sobivat riietust otsima juba kuid tagasi, kuid kel valik veel tegemata, leiab kindlasti abi siinsetest näpunäidetest.

Koolilõpupeo rõivavaliku puhul soovitas Fokin ennekõike silmas pidada seda, et kleit oleks praktiline ning korduvalt kantav. Nii suhtus ta kaheselt ka kleidilaenutusse – kuigi lõpetajate emadele võib variant soodsama lahendusena tunduda, tasub stilisti sõnul investeerida riietusse, mida saab edaspidigi selga panna  - näiteks juubelitel, sünnipäevadel või lihtsalt sõpradega välja minnes.

Õige kleidiga tunneb kandja end kaunina

Fokin pidas tänavuste põhikoolilõpetajate jaoks ideaalseks valikuks babydoll’i stiilis ehk nukulikke kleite, mida võib kanda nii platvorm- ja kontsakingadega kui ka näiteks rooma stiilis sandaalide või baleriinadega. «Üheksanda klassi lõpetamisele maani ballikleitidega ega printsessi vahukommikleitidega kindlasti ei tasuks minna,» märkis stilist ka, mida vältida.

Kui põhikooli lõpetamisel sobib riietumisstiililt jääda tütarlapselikumaks, siis kaheteistkümnenda klassi puhul eeldatakse rohkem naiselikkust, tõi Fokin välja erinevuse. Sestap ei välistanud ta keskkoolilõpetajate seljas ka maani kleite: «Selline mõnus voogav Kreeka-Rooma stiilis ampiirkleit näiteks.»

Konkreetsete lõigete osas tuleb stilisti sõnul siiski arvestada enda keha iseärasustega ning tellimustöös saab määravaks koostöö disaineriga. Trendidki ei loo kindlaid reegleid, küll on aga märksõnad, millega sel hooajal mängitakse – näiteks on kleidilõigete puhul tunda 50ndate aktsenti ning stiilis boheemlaslikku lähenemist. «Kõige olulisem on see, et tunneksid ennast ise hästi ja ilusana,» arvas Fokin.

Arvestades, et kõik pered ei saa ehk noorele lõpupäevaks spetsiaalset kleiti soetada, pakkus stilist välja variandi peorõivas ise õmmelda, kui kellelgi on lähedastest selleks oskusi. «Tänapäeval on ajakirjades ja igal pool lahedaid lõikeid ja kleidivisioone ja tavaliselt tüdrukutel on endal ka mingi mõte – et ma tahaksin olla selline või selline,» julgustas ta kätte võtma ja ise peorõivast disainima-õmblema.

Pidulik üritus pole kui disko

Aksessuaaride rohkus ja uhkus lõpupeol sõltub Fokini sõnul kleidist. Kui viimane on tagasihoidlik, siis soovitas stilist näiteks efektsete suurte kõrvarõngastega mängida või käevõrusid lisada, kuid jätta meelde: «See on ikkagi pidulik üritus – me ei lähe diskole.»

Kui on valitud aktsendiga kleit – näiteks kaunistab kangast lillemuster või on peal ilus vöö – siis ta ehetega pigem ei priiskaks. Mõõdukus kehtib ka soengute puhul: «Ärge laske endale teha mingit ehitist pähe. Pigem lihtne ilus lokk või kerge laine juustes või siis punutised,» soovitas asjatundja.

Kuhu minna kleidijahile?

Kuna Fokin käis alles ka ise kliendiga lõpuriietust otsimas, siis teadis ta rääkida, et väga hea hinnaga võib kleidi soetada näiteks Seppäläst. Veel tõi stilist valikuvariantidena välja Vero Moda, mis on samuti suhteliselt soodne bränd, ning Mango. Viru keskuse Pepe Jeansis olnud jällegi väga kauneid ainueksemplare – disainkleidi pidavat endale saama ka juba 100 euroga.

«Mõned kardavad, et äkki keegi tuleb täpselt samasugusega vastu, siis võib-olla lohutus ongi just see, et kandja on ikkagi eraldi persoon,» viitas stilist kaubakettide rõivastele. Samas on tema sõnul selge see, et oma erilisel päeval tahab koolilõpetaja kõige ilusam välja näha: «Inimesed, kes tahavad saada personaalsust – veel on aega – mütake ka eesti disaini otsima ja kaema.»

Parimad valikud:

  • Tallinn Dolls – imeilusad kleidid, mida võib Fokini kinnitusel kanda igas vanuses piduline: «Nii üheksanda klassi lõpetaja, kaheteistkümnenda klassi lõpetaja kui ka näiteks ülikoolilõpetaja või ka inimesed, kes lähevad lõpetamisele külalisteks – et head välja näha.»
  • Kirill Safonov – kindel sihtpunkt omanäolise lõpukleidi otsinguil. «Ma just vaatasin, et ta mängib põhiliselt kangaga, et mingid ketid on küljes... Miks mitte, kui sul on stiili ja oskad välja kanda,» leidis Fokin.
  • Liina Stein - «Väga paljude lemmik,» soovitas Fokin, kelle sõnul on disaineri töödel ka väga hea hinnatase. «Ja lõppviimistlus või välimus on eriti superluks!» lisas stilist.
  • Piret Ilves – moekunstnik, kes teeb lihtsusega löövaid kleidikesi, kinnitas Fokin.

Fokini soovitused lõpupeole minekuks:

  • Kleit olgu praktiline, nii et seda saaks pärast lõpupidu edaspidigi kanda.
  • Üheksanda klassi lõpetajale on ideaalne babydoll’i stiilis kleidike.
  • Põhikooli lõpupeole ära mine maani ballikleidi ega printsessiliku vahukommikleidiga.
  • Põhikoolilõpetaja võib olla tütarlapselikum, keskkoolilõpetaja naiselikum.
  • Lõpukleidi võib disainida ja õmmelda ise.
  • Kõige olulisem on end lõpupeo riietes ise hästi ja ilusana tunda.
  • Tagasihoidliku kleidi puhul vali efektsed kõrvarõngad või käevõrud.
  • Aktsendiga kleidi valimisel ei tasu ehetega priisata.
  • Soengu tegemisel eelistada lihtsat lokki, lainet või punutisi.
     
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles